Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kostanjeviški festival kulture se je zaključil

Objavljeno: Nedelja, 07.07.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
fkk-beton (28)

Bezjak, Stegnarjeva in Jordan med predstavo

V okviru Festivala kulture Kostanjevica, ki je potekal od četrtka do sobote, je sinoči v prostorih Galerije Božidar Jakac potekala gledališka predstava »Ich kann nicht anders« v izvedbi kolektiva Beton Ltd., ki ga sestavljajo kostanjeviški rojak Branko Jordan, Primož Bezjak in Katarina Stegnar.

Nabito poln prireditveni prostor, eden izmed še 'surovih' delov nekdanjega cistercijanskega samostana, je bil priča v marsičem šokantni (jezik, nasilje, golota) in voajeristični predstavi, ki je »kontrapunkt med popolno intimo in odzveni družbenih dogodkov«, ukvarja pa se tako z vprašanji osebnih socialnih in seksualnih stisk kot z vprašanji emigracije, terorizma, političnega radikalizma itd. Občinstvo je nastopajoče na koncu nagradilo z dolgim aplavzom.
fkk-beton (5)

Prireditveni prostor je bil nabito poln.


 
V festivalskem dogajanju je bil včeraj tudi literarni zajtrk z Mileno Zupančič na vrtu nekdanje Bučarjeve restavracije, na koncertnem prizorišču na kostanjeviškem otoku pa so nastopile zasedbe NOAIR, Generator, Jonathan in Prismojeni profesorji bluesa.
 
P. P.
 
 
« Nazaj na seznam
»