Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški likovniki leto zaokrožili z Novoletno razstavo

Objavljeno: Petek, 24.12.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
novoletna razstava OKO (23)

Obiskovalci so s številčnim obiskom najlepše nagradili ustvarjalnost članov krškega društva OKO.

Sinoči je v krški Dvorani v parku podžupanja občine Ana Somrak odprla Novoletno razstavo Društva likovnikov Krško OKO. V slednjem na ogled postavljajo še ne razstavljena posamezna slikarska in kiparska dela članic in članov društva, ki so ji ti ustvarili v zadnjem letu. Nabor razstavljenih del je bogat, raznolik in zanimiv.

novoletna razstava OKO (17)

Branka Benje

Kot je v predstavitvi razstave, s katero v društvu zaokrožajo letošnje leto, dejala predsednica društva Branja Benje, so dela raznolika in zanimiva, z njimi pa se s po eno sliko predstavlja kar 26 članov likovne sekcije ter 11 članov kiparske sekcije, med njimi tudi oblikovalci unikatne keramike: »Pred vami so realistična in abstraktna dela, slike v tehnikah akril in olje na platno, tudi risbi sta vmes, kiparji pa se predstavljajo z malo plastiko in unikatno keramiko. Teme so zelo raznovrstne, od tihožitja, krajine, portretov, figure idr., za vsak okus nekaj.«

Slikarska dela razstavljajo: Hermina Agrež, Darinka Asić, Branka Benje, Nada Bizjak, Roman Blatnik, Slobodanka Čekerlić, Franc Češnovar, Iva Gošek, Mitja Grum, Ivana Iskra, Petra Kampl Petrin, Primož Lapuh, Milena Mraović, Jožica Petrišič, Mihaela Prevejšek, Erika Puc, Milena Roštohar, Vilma Siter, Lidija Strle, Jože Šterk, Stane Udvanc, Milena Volk Darja Veljković, Jelka Zidarič, Suzana Zupančič in Antonija Žener, male plastike in okrasno keramiko pa Branka Benje, Nada Bizjak, Roman Blatnik, Branka Ereš, Petra Kampl Petrin, Milena Mraović, Jožica Petrišič, Mihaela Prevejšek, Stane Udvanc, Darja Veljković in Suzana Zupančič.

novoletna razstava OKO (33)

Ana Somrak

Otvoritev slikarskih in kiparskih del so z glasbenimi nastopi obogatili tria klarinetov ob klavirski spremljavi Petra Urek, in sicer v sestavi Mojca Rostohar, Julia Ban in Lavra Umek, Lara Hotko, Sofija Arh in Ena Resnik ter Tita Žnideršič, Maša Žoher in Jan Fritz. Vsi navedeni mladi instrumentalisti so učenci profesorja Roberta Pirca v Glasbeni šoli Krško.

novoletna razstava OKO (32)

Ob zaključku še zahvala mladim instrumentalistom

V zaključku otvoritve je Branka Benje naslovila zahvalo vsem ljubiteljem umetnosti, ki obiskujejo razstave društva in podpirajo njihovo ustvarjalnost: »Vesela sem, če vam naši izdelki vzbudijo občutke lepega, nedorečenega, še ne videnega; če prebudijo v vas domišljijo, čustva, občutke, misli, spomine. V tisočletjih obstoja človeka na našem planetu so preživela le umetniška dela, ki definirajo in karakterizirajo našo civilizacijo. Upam, da kamenček v tem neskončnem mozaiku tvorimo tudi mi, ki ljubimo likovno umetnost.«

B. M.
#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?