Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški likovniki razstavili »srečo«

Objavljeno: Sobota, 30.11.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN0660

Z otvoritve likovne razstave.

Društvo likovnikov Krško – OKO je 28. novembra v avli Kulturnega doma Krško pripravilo skupinsko razstavo, ki so jo poimenovali Sreča.

Svoja dela so postavili na ogled Darinka Asić, Branka Benje, Nada Bizjak, Slobodanka Čekrlić, Iva Gošek, Mitja Grum, Branka Ereš, Milena Mraović, Mihaela Prevejšek, Lidija Strle, Jože Šterk, Stane Udvanc, Darja Veljković, Darja Zidarič, Suzana Zupančič in Antonija Žener. Člani in članice so ustvarjali pod budnim očesom mentorja akademskega slikarja Rajka Čubra. Tečaj slikanja v tehniki akril na platno je potekal od 1. oktobra do 5. novembra v prostorih Osnovne šole Leskovec pri Krškem. Udeležilo se ga je 16 članov.

Suzana Zupančič se je mentorju ob otvoritvi zahvalila in o njem nanizala nekaj misli. Dejala je, da je poln energije, je pozitiven in ustvarjalen, ki zna na delavnici pričarati pozitivno vzdušje ter se posveti vsakemu izmed udeležencev, podaja nasvete, pojasnila ter spodbudi tudi s čopičem v svoji roki. Med glasbenimi vložki, ki jih je pod mentorstvom Andreje Pšeničnik iz Glasbene šole Krško ob klavirski spremljavi Estere Cetin dodala flavtistka Tina Bogovič, pa je Zupančičeva zbranim podala še nekaj besed o sreči, saj je za večino ljudi to smisel življenja. Zanjo ni formule, vse je odvisno od posameznika, kaj postavlja kot prioriteto svoje sreče. Krški likovniki so vsak zase in vsi skupaj doživeli poseben sij, saj so razstavi, ki bo na ogled do 17. decembra, nadeli prihajajočim dnem več kot primerno poimenovanje.

M. H.
 
« Nazaj na seznam