Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kultura raste in se razvija tudi v šolskih klopeh

Objavljeno: Sobota, 03.10.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Kulturna_sola-2020_fMatejMacek-5762

Otroški pevski zbor OŠ Boštanj

V ponedeljek, 28. septembra, je v atriju Mestnega muzeja Ljubljana potekala zaključna prireditev Kulturna šola 2020, ki jo že štirinajstič zapored pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

S projektom Kulturna šola si JSKD prizadeva za razvoj kulturne vzgoje na osnovnih šolah, krepi ustvarjalnost mladih na raznolikih umetniških področjih, nagrajuje kakovostne dosežke ter skrbi za izobraževanje udeležencev in mentorjev kulturnega udejstvovanja.

Kulturna_sola-2020_fMatejMacek-5823

Skrinja zgodb skriva marsikaj zanimivega in del zgodb so slišali navzoči na zaključni prireditvi Naj kulturna šola 2020.

Na letošnji podelitvi naziva so za kulturno obarvan program poskrbeli učenci in učenke OŠ Boštanj, ki so bili lanski prejemniki laskavega naziva Naj kulturna osnovna šola 2019. S skrbno pripravljenim in domišljenim program so navdušili Otroški pevski zbor OŠ Boštanj z zborovodkinjo Tadejo Udovč ter šolska gledališka skupina s predstavo »Skrinja zgodb naše šole« z mentorico Zdenko Kozinc. Zbrane na prireditvi je pozdravila tudi ravnateljica OŠ Boštanj Vesna Vidic Jeraj, ki je poudarila, da si prizadevajo učenkam in učencem ponuditi spekter raznolikih kulturnih dejavnosti, katerih vsebine šola skrbno nadgrajuje, dopolnjuje in prepleta in vselej stremi k inovativnosti, kreativnosti in prodornosti.

Letošnji naziv Naj kulturna šola 2020 je prejela OŠ Ajdovščina, za kar jim iskreno čestitamo, lanskoletnim zmagovalcem OŠ Boštanj pa za vse dosedanje dosežke ter za odlično pripravljen kulturni program ob letošnji podelitvi.

Vir: JSKD OI Sevnica

#povezujemoposavje 
« Nazaj na seznam