Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturna prireditev PZDU Posavje in DU Brežice Vesela jesen

Objavljeno: Četrtek, 11.10.2018    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC08580
V torek, 9. oktobra, je v Domu kulture Brežice potekala posavska kulturna prireditev Vesela jesen, v kateri so sodelovala nekatera društva upokojencev naše regije. Letos je bilo gostitelj in soorganizator prireditve DU Brežice.

V uvodu je prireditev in obiskovalce v dvorani pozdravil predsednik PZDU Posavje Jože Žnidarič. Nastope kulturnega programa je z domiselnim veznim tekstom povezovala Ivana Vatovec, članica DU Brežice.

Kot prvi je z dvema pesmima nastopil mešani pevski zbor DU Senovo pod vodstvom dirigenta Toneta Gorenca. Ob tem je Vida Kuselj iz DU Krško prebrala nekaj lastnih jesenskih impresij.
DSC08565


Sledil je nastop vokalne skupine UP iz DU Dobova-Kapele pod vodstvom Pavle Bunetič, ki je ubrano zapela dve pesmi iz njihovega repertoarja.

Članice iz Po srcu mladega teatra DU Senovo Radica in Karmen ter Ana in Vida so izvedle humorna skeča z naslovoma Za zapahi in Dober dan, gospod doktor. DU Raka se je predstavilo z Raškimi č'bularji. Skupina igra na inštrumente, prirejene iz kmečkega orodja, in poje. Nato je članica DU Sevnica Štefka Vidrih povedala občinstvu nekaj 'okroglih'.

Domačine, DU Brežice, je predstavila sekcija Jagodni izbor. Avtorske skladbe na besedilo Ivane Vatovec (Bela krajina in Ob reki) sta uglasbila in izvedla prof. Dragutin Križanić (na kitari, tudi aranžma) in Elizabeta Križanić z doživetim petjem. Sledila je recitacija Najina pot Ivane Vatovec.

DU Krško je predstavila Vida Kuselj s šegavo prigodnico Utrinki iz življenja upokojenca.

K besedi sta se priglasila predsednica DU Brežice Jožica Sušin, ki se je zahvalila nastopajočim in tudi obiskovalcem, ki s svojo prisotnostjo na prireditvi spodbujajo nadaljnjo društveno kulturno dejavnost v regiji, ter predsednik PZDU Posavje Jože Žnidarič, ki je recitiral eno od lastnih pesmi. Program so zaključile Mlade žurerke iz Tržišča z dinamičnim plesom CanCan.

Po predstavi so v avli Doma kulture članice DU Brežice poskrbele za sladko pogostitev obiskovalcev prireditve in klepet ob kozarčku ali šilčku.

Mislim, da delim mnenje večine obiskovalcev, da je kulturna prireditev uspela in pustila pri obiskovalcih veliko prijetnih občutij in vtisov.

Za DU Brežice: Saša Pohar
« Nazaj na seznam