Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturna prireditev »Vesela jesen« društev upokojencev regije Posavje

Objavljeno: Petek, 22.10.2021    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
IMG_20211016_171412

DU Bizeljsko je zastopala glasbena skupina Pozna trgatev.

Svoj kamenček v mozaik brežiškega oktobra so prispevala tudi društva upokojencev regije Posavje. V soboto, 16. oktobra, je bil v telovadnici osnovne šole na Bizeljskem kulturni večer »Vesela jesen«.

Za uvodni avizo so poskrbeli učenci Glasbene šole Brežice Rok Beričnik, Ivana Lesinšek in Ana Jagrič pod mentorstvom profesorice Anite Veršec. Nato se je s svojimi nastopi predstavilo sedem društev: DU Krmelj je zastopala pevska skupina Lokvanj; DU Krško Vidka Kuselj z odlomki iz svoje knjige Zdaj sem tvoja Moja; DU Kostanjevica na Krki skupina Društva podeželskih žena Pod Gorjanci s pesmima Prid na drev in Ob bistrem potoku je dekle pralo gvant;
VS164513

Obiskovalci prireditve

DU Sevnica se je predstavilo s folklorno skupino Spomin, ki je zaplesala Plese iz Razkrižja, in članom literarne skupine Večerna zarja Jožefom Žnidaričem, ki je recitiral svoje pesmi Voda želja, Upokojensko jutro in Grem; DU Brežice sta zastopala člana Jagodnega izbora Elizabeta in Dragutin Križanić s pesmima Tiho stopam med spomine in Bela krajina; DU Bizeljsko glasbena skupina Pozna trgatev s pesmima Čakala bom in Dan ljubezni, bučen aplavz pa so nagradili še z Avsenikovo Ostanimo prijatelji; za veselo razpoloženje, stoječe ovacije in obilico smeha je poskrbela plesna skupina Mlade žurerke iz DU Tržišče s plesoma MIX Dejan & Tanja ter CAN-CAN.

Priznanja nastopajočim za ohranjanje kulturne dediščine in uspešen nastop na prireditvi sta podelili predsednica Komisije za kulturo pri PZDU Posavje Mili Sitar in predsednica organizacijskega odbora DU Bizeljsko Marija Rajterič. Program je povezovala Doroteja Lipej ter nas med glasbenimi in plesnimi točkami uspešno pripeljala do pogostitve in druženja, ki je sledilo za vse prisotne.

Zapisala: Marija Rajterič
« Nazaj na seznam
»