Časopis za pokrajino Posavje
8.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturni praznik prežet z »Dvojino«

Objavljeno: Ponedeljek, 08.02.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
dvojina KUD Liber (38)

Prizor s snemanja, foto: M. H., F. H., D. D., posnetek ekrana

KUD Liber je na praznični dan pripravilo spletni dogodek z naslovom Dvojina, ki so ga s svojimi deli oblikovale članice društvene sekcije.

Kulturne ustvarjalke Anita Grubar, Darja Dobršek, Marija Hrvatin, Petra Kampl Petrin in Sara Vizler so idejno zasnovo projekta stkale na video povezavi in po izmenjavi mnenj izbrale dvojino za tematske pesniške sklope, ki bi bili predstavljeni v video posnetku.

Pod scenarij, režijo, kamero in produkcijo se je podpisala Dobrškova, sicer vodja sekcije, ki je ob tem povedala: »Bližina ustvarja čutne zgodbe. Prihajajoči praznik ljubezni je bilo vodilo tokratnega projekta. Vsaka od članic je podala svojo idejo. Na koncu smo si bile enotne, da ustvarimo projekt, ki bo nosil ime Dvojina in bo sestavljen iz prizorov, ki bodo posneti v naravi. Nevidna vez med pesnicami je voda, ki je dodala dodaten pridih lepote narave in skrivnostno moč z enim samim cvetom. Snemanje je bilo organizirano glede na varnostne ukrepe in v različnih snemalnih terminih. Posnetki so tako nastali na krškem nasipu ob Savi, na ribniku v Krškem in na brestaniškem ribniku ter v Kostanjevici na Krki ob rečni strugi Krke. Verjamem, da nam je uspelo povezati misli in ustvarjalnost v tisto celoto, da bo gledalca vsaj za trenutek odpeljal v čudoviti svet »Dvojine«. Hkrati z videom vabim v družbo literarnih ustvarjalk in ustvarjalcev tudi nove članice in člane

Zainteresirani si lahko video ogledajo na njihovi FB strani - https://www.facebook.com/kulturnodrustvoliber.

M. H.
 
« Nazaj na seznam