Časopis za pokrajino Posavje
12.12.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturni šopek za žene v Krški vasi

Objavljeno: Ponedeljek, 12.03.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_3889
Kulturno Društvo Ivan Kobal Krška vas je pripravilo tradicionalno praznovanje za vse, ki praznujemo v marcu. Ob koncu zime obeležujemo mednarodni dan žena, kateremu sledi 40 mučenikov in je namenjen praznovanju mož. V drugi polovici meseca pa se spominjamo najprej očetov na praznik svetega Jožefa, teden dni pozneje pa pridejo na vrsto še matere, katerim vsaj manjšo pozornost poklonimo ob materinskem dnevu.

DSC_3915
Kulturno društvo je vse te marčevske praznike povezalo v šopek in pripravilo kulturni večer, na katerem so se predstavili domači ustvarjalci. Prireditev je pričel MoPZ, sledili sta mladi harmonikarki Tjaša in Lucija ter recitatorska sekcija, vsi člani KD Ivan Kobal Krška vas. Večer so s svojimi nastopi prijetno popestrili otroci, petletni Blaž s petjem, sedemletni Luka na harmoniki, desetletna Zara z recitacijo in dvanajstletni Toni na pozavni. Slednjemu je bil nastop kot generalka pred odhodom na mednarodno tekmovanje v igranju pozavne. Večer je zaključil mladi ansambel iz vasi (Maja, Blaž, Gašper in Rok) so poskrbeli za nekaj narodno-zabavnih hitrih tonov.

Večer se je za nekatere zavlekel pozno v noč, kulturnemu uvodu je namreč sledila večerja z glasbo v izvedbi skupine Kan-kan s pevko Nino. Veseli ritmi so vse v dvorani privabili na plesišče in dobro vzdušje se je nadaljevalo v naslednji dan.

Andreja Dvornik, foto: Renata Ivanšek
« Nazaj na seznam