Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Legendarni New Swing Quartet na gradu Rajhenburg

Objavljeno: Petek, 16.08.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
new-swing-quartet-glava-01jpg
V atriju gradu Rajhenburg (v primeru slabega vremena v Veliki dvorani Kulturnega doma Krško ) bo 8. septembra ob 18. uri v okviru cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2019 nastopil ledendarni New Swing Quartet.

New Swing Quartet je v svojem večletnem delovanju s sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo.

Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga. Ustanovljen leta 1968, je kvartet dosegel svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin.

Zasedba: Oto Pestner - tenor / Tomaž Kozlevčar - bariton / Marjan Petan - bas / Dare Hering - tenor

Cena vstopnice:

Predprodaja: 15 € (do 30. 8.)

Redna prodaja: 18 €

Prodaja vstopnic: recepcija gradu Rajhenburg, recepcija Mestnega muzeja Krško in prodajna mesta sistema Eventim.

Bogata diskografija okteta obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka.    

New Swing Quartet je gostoval že malodane po vsem svetu, odigral več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedel številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni Evropi. 

Kvartet je nastopal kot osrednji gost v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih TV oddajah, vsako leto pa nastopijo na posameznih festivalih in koncertih po vsej Evropi. Delo kvarteta krasijo tudi mnoge nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam