Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Leskovško kulturno društvo: proti 20-letnici v pomlajeni sestavi

Objavljeno: Četrtek, 25.03.2021    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
FilipČernelč

Filip Černelč (foto: arhiv PO)

V ponedeljek se je v večnamenskem domu v Leskovcu pri Krškem prvič v novem mandatnem obdobju sestal upravni odbor Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, ki bo proti koncu letošnjega leta obeležilo svojo 20. obletnico - decembra 2001 je bilo namreč registrirano, že nekaj mesecev pozneje pa je bila izvedena prva Pomlad prihaja.

Zaradi razmer, ki onemogočajo klasične zbore članov, kot smo jih vajeni, se je najvišji organ društva v volilnem letu seznanil s poslovanjem preteklega leta in načrti v letošnjem na dopisen način, prav tako pa so tudi preko glasovalnih lističev, poslanih in vrnjenih po pošti, člani odločali, kdo vse bo vodil društvo prihodnja štiri leta.

Dosedanji podpredsednik Filip Černelč je na mestu predsednika zamenjal Janeza Kerina, nov podpredsednik pa je postal Boštjan Arh, ki je v izteklem mandatu vodil društveno Sekcijo za ohranjanje kulturne dediščine. Slednja je odslej zaupana Sonji Levičar, ki je dosedanje tajniške zadolžitve predala mlajši Staši Kerin. Blagajničarka ostaja ista - roko nad finančnim poslovanjem ima še naprej Janja Božič. Na "starih" mestih sta ostali tudi vodji dramske in glasbene sekcije, Mirjana Marinčič in Klavdija Mirt, še naprej pa je na čelu organizacije Aninih glasbenih večerov Mateja Žarn Čepin. Za vodjo literarne sekcije so člani društva izvolili Dorotejo Jazbec, ki je novo delovno nalogo prevzela od Mojce Pacek, za vodjo foto sekcije pa je bil potrjen Matija Gorenc, ki je nadomestil dosedanjo vodjo Špelo Sečnik. Za skrbnika premoženja je bil določen Gregor Lekše, ki je ravno tako iz vrst "mlajšega vala".

Za Kulturnim društvom Leskovec pri Krškem je že leto, polno izzivov, v podobnega smo tudi že zakorakali. Nova sestava upravnega odbora predstavlja nov veter pri krmarjenju skozi obstoječe, že uveljavljene in tradicionalne projekte ter ustvarjanju novih, v veliko spodbudo pa je zavedanje, da se izkušnje starejše generacije prepletajo z zamislimi mlajše.

Kot je dejal novi predsednik Filip Černelč, ni povsem enostavno stopiti v čevlje tako dobrega organizatorja in gonilne sile društva Janeza Kerina, ki je 12 let, torej tri mandate, opravljal funkcijo predsednika, bil tri leta podpredsednik in štiri leta član upravnega odbora, a ob upoštevanju, da smo aktivni ustvarjalci kulturnega dogajanja na območju Leskovca in širše ena velika družina, bojazni ni. Kulturno društvo Leskovec pri Krškem je namreč že sproti zastavljalo vodstvo tako, da smo sekcije ena z drugo povezane in da si nudimo medsebojno podporo. Na prvi seji upravnega odbora novega mandatnega obdobja tako ni bilo čutiti prav nobenega nelagodja, pač pa se društvo podaja novim projektom naproti enako suvereno in še bolj zavzeto, saj se tako naša publika kot ustvarjalci kulturnih prireditev veselimo vnovičnih nastopov in prireditev v "normalnih" okoliščinah, takih kot smo jih poznali pred pojavom koronavirusa.

D. J./KD Leskovec pri Krškem
« Nazaj na seznam