Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letni kino na gradu Rajhenburg: Lara in Konje krast

Objavljeno: Četrtek, 23.07.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
lara-event-coverjpg
Ta petek in soboto, 24. in 25. julija, se bosta z začetkom ob 21.30 v atriju gradu Rajhenburg v Brestanici odvila dva poletna filmska večera, in sicer bodo prvi dan predvajali film Lara, drugi dan pa film Konje krast.

Letni kino: Lara

Na dan, ko Lara praznuje šestdeset let, se njen sin Viktor, obetavni pianist, pripravlja na najpomembnejši koncert kariere. A Lare ni med povabljenimi …

Tankočutna, večplastna zgodba o izgubljenih sanjah, ljubezni do glasbe ter zapletenem razmerju med materjo in sinom. Nemški film, posnet po scenariju slovenskega scenarista in režiserja Blaža Kutina, je na festivalu v Karlovih Varih osvojil posebno nagrado žirije in lovoriko za najboljšo igralko, posebno omembo pa mu je namenila tudi žirija na zadnjem Liffu.

Petek, 24. 7., ob 21.30 / atrij gradu Rajhenburg
(Velika dvorana gradu v primeru slabega vremena)
Cena vstopnice: 3 €


Letni kino: Konje krast

konje-krast-event-coverjpg
November 1999. Sedeminšestdesetletni Trond živi samotno življenje v hišici na robu gozda. Ko pa se jesen prevesi v zimo, odkrije, da ima soseda. Zave se, da je s tem človekom delil svoje prelomno poletje 1948. Tistega leta je dopolnil petnajst let … Tistega poletja je odrasel …

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

Sobota, 25. 7., ob 21.30 / atrij gradu Rajhenburg
(Velika dvorana gradu v primeru slabega vremena)
Cena vstopnice: 3 €


Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam