Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letni kino na gradu Rajhenburg se začenja s filmom Jadralke

Objavljeno: Torek, 02.06.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
jadralkejpg
Kulturni dom Krško v soboto, 6. junija, pričenja z letnim kinom na gradu Rajhenburg. Ob 21.30 uri bo v atriju gradu na ogled film Jadralke.

"S sproščanjem ukrepov za zajezitev epidemije se v javno življenje postopoma vračajo tudi kulturno-umetniške prireditve. Z velikim veseljem vas znova vabimo pred filmsko platno, tokrat v atrij gradu Rajhenburg, kjer bomo že to soboto, 6. junija, s projekcijo filma Jadralke vstopili v letošnjo sezono letnega kina," sporočajo iz KD Krško.

O filmu

Načrt Tracy Edwards, da se z izključno žensko ekipo jadralk udeleži Whitbreadove regate okoli sveta, je bil leta 1989 nekaj popolnoma nezaslišanega. Nihče ni verjel, da bodo sploh prišle do startne linije, kaj šele zdržale do finiša. Nikoli ne bodo našle sponzorja. Prešibke so in manjka jim znanja. Še prve etape jim ne bo uspelo zaključiti. Pravzaprav bodo lahko srečne, če sploh preživijo … A šestindvajsetletna Tracy, nekdanja ladijska kuharica, je za krmilom jadrnice Maiden, »stare konzerve, polne babnic«, kot se je izrazil neki novinar, dokazala, da se motijo.

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Obvestilo o filmskem programu v juniju

Zaradi vgradnje dvigala v Kulturnem domu Krško se bo junijski filmski program odvijal na gradu Rajhenburg. Redni filmski program se v Veliko dvorano Kulturnega doma Krško vrača predvidoma v začetku julija.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam