Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letos so pele »po kostajušku«

Objavljeno: Ponedeljek, 21.05.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
_DSC5878

S kostanjeviškimi pevkami je zapel tudi podmladek iz osnovne šole.

Pevski zbor Društva podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki je v nedeljo popoldne na vrtu tamkajšnjega bara Aroma Cafe pripravil koncert z naslovom »Pa zapojmo eno po kustajušku«.

Potem ko so kostanjeviške pevke v minulih letih že pele po malenško, oštrško, orehovško in vodeniško, so se letos odločile za koncert v občinskem središču, kjer se je pred 22 leti začela njihova pevska zgodba. Enajsterica pevk pod vodstvom Mojce Jevšnik je letošnji koncert pripravila ob zaključku tedna ljubiteljske kulture, ki ima v kostanjeviški občini, čeprav ni več tako številčna kot nekoč, še vedno pomembno mesto.

_DSC5870

Omizje Kostanjevičanov z Melito Skušek

S pevkami je zapel tudi podmladek – osmerica pevk iz mladinskega pevskega zbora kostanjeviške šole, predstavila se je tudi otroška folklorna skupina pod mentorstvom Martine Perašin.

Že stalnica koncertov kostanjeviškega zbora pa je omizje domačinov, s katerimi se povezovalka Melita Skušek pogovarja o zgodovini kraja in njegovih posebnostih ter zanimivih spominih sogovornikov. Tokrat so jih z njo odstirali Drago Jordan, Vera Koljančič, Magda Bršec, Toni Bizjak in Slavica Tomše ter na obraze dokaj številčnega občinstva pevsko-pogovornega popoldneva privabili tudi številne nasmehe.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

23.02.2022 | Ne spreglejte

Kako v spomladansko čiščenje?

02.04.2021 | Redakcija

Slovar »starosta med starostami«