Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Licitarska« koncertna pravljica

Objavljeno: Sobota, 04.01.2020    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC_0084 (1)
Turistično društvo Jesenice na Dolenjskem že po tradiciji krajanom ob zaključku leta podari v cerkvi sv. Marije Magdalene glasben dogodek. Tokrat že enajstič zapored.

Številni obiskovalci so tako v decembru prisluhnili bogatemu programu z naslovom »Licitarska pravljica«. Večer energije, srca in glasbe so oblikovali člani Kulturno umetniškega društva "Licitar" iz Bregane ter sopranistki Barbara Suhodolčan in Janja Novosel.
 
Vrsta znanih zimzelenih melodij z različnih koncev je zapolnila sicer majhen prostor. Kljub zimskemu večeru nam je bilo z vsako pesmijo vse bolj toplo in prijetno, glasba je našla svojo pot v vsako srce. Strune tamburic in violin ter čudoviti glasovi so blagoglasno zveneli med oboki naše cerkvice.
DSC_0089 (2)


KUD "Licitar" je bilo ustanovljeno leta 2009 z namenom ohranjanja kulturne dediščine in folklore domačega kraja. V društvu so aktivne folklorna in dve tamburaški sekciji. Vsako leto izvedejo več nastopov. Umetniški vodja ansambla je Miroslav Regović. "Licitarji" se vedno z veseljem odzovejo vsakemu povabilu, tudi z naše strani meje.

Srečanje krajanov in izmenjava voščil sta se po koncertu nadaljevala v prostorih Doma krajanov Jesenice, kjer je bila s podporo Krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem, Krajevne skupnosti Velika Dolina in Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice pripravljena pogostitev.
 
Božično-novoletni prazniki naj bi bili čas velike radosti, opojnega vonja po pecivu in vinu, prijetnega kramljanja, lepih spominov ter oživljenega zaupanja v lepo in dobro. In k takemu razmišljanju nas napotujeta medsebojno zaupanje in glasba s svojo čudežno močjo povezovanja ljudi. 

Rajka Križanac
« Nazaj na seznam