Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Likovna kolonija gluhih in naglušnih ustvarjalcev v Krškem

Objavljeno: Torek, 04.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Likovna kolonija Drustvo gluhih in naglusnih Posavje (15)

Na spoznavnem srečanju gluhi in naglušni invalidi ter člani krškega društva OKO

V sodelovanju z Zvezo gluhih in naglušnih Slovenije so bili v Društvo gluhih in naglušnih Posavje med 31. majem in 2. junijem organizator likovne kolonije gluhih in naglušnih likovnih ustvarjalcev z območja Slovenije. K sodelovanju so povabili tudi likovnike Društva likovnikov Krško – OKO.

Likovna govorica je samoizrazna, zato je bila ta tokrat most medsebojnega sodelovanja in ustvarjanja med sedmimi gluhimi in naglušnimi ustvarjalci ter sedmimi likovniki iz krškega društva. Likovne ustvarjalce so v petkovem popoldnevu v prostorih krškega društva sprejeli sekretarka DGN Posavje Vlasta Moškon, vodja kulturne sekcije pri društvu Nika Majce in Tone Petrič iz Zveze
Likovna kolonija Drustvo gluhih in naglusnih Posavje (9)

Tone Petrič iz ZGNS in vodja kulturne sekcije pri posavskem društvu Nika Majce

gluhih in naglušnih Slovenije. Majcetova je vsem zbranim ob dobrodošlici zaželela, da bi jim krški motivi, bodisi v starem mestnem jedru ali pri ribniku na Resi, služili za dober navdih, druženje s člani krškega društva pa za izmenjavo mnenj, znanj in prijetno druženje, medtem ko je Tone Petrič povedal, da je krško društvo tokrat prvič gostitelj te njihove že tradicionalne likovne kolonije, ki jo v okviru programa kulture pripravijo vsako leto v drugem kraju. Upodobljene slike s kolonij tudi razstavijo, letošnje bodo širši javnosti na ogled v krškem hramu kulture v mesecu septembru, vsak ustvarjalec pa po eno sliko ob zaključku kolonije podari Zvezi gluhih in naglušnih, ki sicer prispeva tudi potreben material za ustvarjanje, da te v nadaljevanju krasijo njihove prostore ali pa služijo za darila ob različnih priložnostih.

B. M.
« Nazaj na seznam