Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Likovna kolonija na Kum privabila tudi Posavce

Objavljeno: Sreda, 11.09.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
nekaj udelezencev

Skupina udeleženk in udeležencev likovne kolonije na Kumu

Zadnji avgustovski vikend so na zasavskem Triglavu, 1220 metrov visokem najvišjem vrhu Posavskega hribovja - Kumu gostovali ljubiteljice in ljubitelji likovne umetnosti iz mnogih slovenskih krajev že 29. leto zapored.

ArtKum 2019

Predsednik društva Art Kum Zoran Cvar, minister za kulturo Zoran Poznič in fotograf Janez Pelko (od leve proti desni)

Med udeleženkami in udeleženci so bili tudi iz sevniške občine, in sicer Nevenka Flajs, Nina Gole in Bojan Dremelj, iz radeške pa Robi Hiršel; iz ostalih slovenskih občin so bili Eva Forstenič, Severina Trošt Šprogar, Milan Razboršek, Stanka Golob, Maja Pogačnik, Bogdan Barovič, Janez Pelko, Jure Crnkovič, Vida Praznik, Lojze Adamlje, Jože Potokar, Stanka Bantan, Ines Zgonc, Mišo Knez in Miha Erič. Slednji se je v planinskem domu na Kumu predstavil še s svojimi grafikami ter z ženo Natalijo Šepul Erič pripravil še prijeten koncert, na katerem sta predstavila nekaj pesmi z njune zgoščenke Ljudski bluz. Čas za ogled poteka likovne kolonije, ki postaja tudi fotografska, si je vzel tudi minister za kulturo Zoran Poznič, ki je bil v preteklosti tudi sam eden od udeležencev. »Vzdušje na Kumu je vedno nekaj posebnega. Druženje s sodelujočimi je posebno, nepozabno in seveda tudi ustvarjalno doživetje. Stkala so se nova prijateljstva, znanstva,« je strnila vtise Nevenka Flajs, ki se je extempora Art Kum udeležila tretje leto zapored.

Nastala dela letošnje likovne kolonije na Kumu, ki jo je organiziral predsednik trboveljskega društva Art Kum Zoran Cvar, bodo na ogled na razstavi v Delavskem domu Trbovlje v mesecu novembru.

S. R., foto: N. Flajs


 
« Nazaj na seznam