Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Likovna razstava »Paleta brez meja«

Objavljeno: Sreda, 05.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Paleta brez meja 2019 (19)

V Knjižnici Sevnica je do 3. julija na ogled otroška likovna razstava. Njeno odprtje je povezovala bibliotekarka Alenka Žabkar.

V včerajšnjem poznem popoldnevu so v Knjižnici Sevnica odprli razstavo izbranih likovnih del mladih likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev z vseh osnovnih ter obeh podružničnih šol v sevniški občini.

Paleta brez meja 2019 (97)

Priznanje in nagrade so mladim likovnim ustvarjalkam in ustvarjalcem ter njihovim mentoricam podeljevali slikar Sebastjan Popelar, vodja območne izpostave JSKD OI Sevnica Katja Pibernik in direktorica sevniške knjižnice Anita Šiško.

Na razpisan natečaj sevniške območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je prispelo 298 likovnih del in med njimi je slikar Sebastjan Popelar izbral 83 del, ki bodo na ogled do 3. julija. Izbrani mladi avtorji in avtorice ter njihove mentorice so na odprtju razstave prejeli posebna priznanja ter praktične nagrade. Podelili so jih vodja območne izpostave JSKD OI Sevnica Katja Pibernik, slikar Sebastjan Popelar in direktorica sevniške knjižnice Anita Šiško.

MLADI LIKOVNIKI IN LIKOVNICE TER MENTORICE PREJELI PRIZNANJE IN NAGRADO

Paleta brez meja 2019 (101)

Ena izmed mentoric je tudi Sabina Košir, ki poučuje likovno vzgojo na OŠ Blanca.

Prejemniki priznanja in nagrade iz OŠ Sava Kladnika Sevnica so: Eva Koritnik (njeni mentorici sta Katja Lackovič in Terezija Kunšek); Zala Kozinc, Petra Marolt, Naža Pajk, Denis Petan, Valerija Šturbej in Zala Žgajnar (njihova mentorica je Janja Flisek Balog); Suzana Ameršek, Sergeja Hrovat in Živa Požar (njihova mentorica je Jožica Mlakar); Ema Sofia Kozinc in Eva Šalamon (njuna mentorica je Petra Jesih); Almedina Pašić in Lana Popelar (njuna mentorica je Zvonka Jevševar Kumelj); Urh Papež (njegova mentorica je Danica Pečnik); Lučka Imperl in Kimi Žibert (njuna mentorica je Mateja Blaznik Kovač); Nika Gole (njeni mentorici sta Tanja Žnidaršič in Martina Trbovc); Anže Janežič (njegovi mentorici sta Mateja Pompe in Majda Dolenšek); Klara Požun in Nina Strlekar (njuna mentorica je Darinka Jeraj).

Priznanje in nagrado za svoje ustvarjalno likovno delo s podružnične osnovne šole v Loki pri Zidanem Mostu so prejeli: Katarina Strajnar in Lina Zavrl Zupanc (njuna mentorica je Marjeta Česnik); Naja Pinoza Radić (njena mentorica je Karmen Božič); Lia Dragar in Ardita Gashi (njuna mentorica je Julijana Majerič); Tina Fabjančič, Mia Golob, Klara Medved, Klara Štigl in Klara Zemljak (njihovi mentorici sta Polonca Gačnik in Milena Zemljak).

Po priznanje in nagrado s Podružnične osnovne šole Studenec so prišli: Pija Zupančič (njena mentorica je Erika Anzelc Intihar); Lia Falež (njena mentorica je Andreja Janc); Viktorija Hribšek in Neja Konajzler (njuna mentorica je Hana Aupič).

Likovnemu izražanju so se prepustili tudi na Osnovni šoli Blanca. Priznanje in nagrado so prejeli: Tina Stopar (njena mentorica je Tatjana Arčon); Grigorina Medved (njena mentorica je Sabina Košir); Lea Ločičnik (njena mentorica je Ksenija Juh); Patricija Belinc (njeni mentorici sta Majda Stopar in Saša Martinčič) in Tjaša Radej (njena mentorica je Mateja Strnad).

Ustvarjanju v različnih likovnih tehnikah so se prepustili tudi na OŠ Boštanj, priznanje in nagrado so prejeli: Lea Lisec, Mark Filip Mlakar, Karmen Novšak, Lana Pavlič in Polona Pfeifer (njihova mentorica je Nena Bedek); Maja Gobec in Žan Pompe (njuna mentorica je Tadeja Udovč).

Nagrajenci iz OŠ Milana Majcna Šentjanž so: Maj Zajec (njegova mentorica je Gordana Bregar); Tit Knez Majcen (njegova mentorica je Helen Hribar); Jožica Bec, Lea Florjančič, Anže Gorenc, Anže Muhič in Katarina Zupan (njihova mentorica je Nena Bedek).

Priznanje in nagrado za likovno izražanje so prejeli tudi učenke in učenci Oš Krmelj, in sicer: Maj Metelko (mentorica je Marjetka Podlogar); Jakob Jamnik, Klemen Juntez, Tinkara Kranjc in Sara Podlogar (mentorica je Nena Bedek); Xenia Rezelj (njena mentorica je Mojca Tomažin); Klemen Gole (njegov mentor je Jure Repovž); Klara Hočevar (njeni mentorici sta Majda Štih in Anja Mervar).

Podelitev priznanj in nagrad se je zaključila z OŠ Tržišče, kjer so se prav tako prepustili likovnemu ustvarjalnemu navdihu. Nagrajenke in nagrajenci so: Anja Jereb (njena mentorica je Irena Muzga); Renato Kovač in Inja Mrgole (njuna mentorica je Andreja Umek); Lana Gačnik, Nastja Knez, Dejan Zelič in Teja Zelič (njihova mentorica je Nena Bedek); Nik Udovč (njegova mentorica je Magda Flajs).

Paleta brez meja 2019 (87)

Otvoritveni program je popestril OPZ OŠ Boštanj pod vodstvom Tadeje Udovč.

OPZ OŠ BOŠTANJ POPESTRIL ODPRTJE LIKOVNE RAZSTAVE

Umetniško obarvan dogodek je s pevskim nastopom obogatil Otroški pevski zbor Osnovne šole Boštanj, ki ga vodi Tadeja Udovč, v njem pa trenutno prepeva 35 otrok. Zbor se vsako leto revije otroških pevskih zborov »Poj z menoj« in pretekli mesec so v Semiču na tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov Dolenjske, Posavja in Bele krajine prejeli zlato priznanje in posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe in ko so včeraj zapeli še v sevniški knjižnici, so ponovno potrdili svojo odličnost – in prav tako mlada solista, Vigo Kovačič in Maja Gobec.

S. R.

 
« Nazaj na seznam
»