Časopis za pokrajino Posavje
7.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ljudski pevci Ajda počastili 20-letni jubilej

Objavljeno: Četrtek, 18.07.2019    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
ljudski pevci ajda kd žarek dolenja vas

Vseh deset pevcev in pevk je prejelo priznanja ob 20-letnici delovanja (foto: Marjana Planinc).

12. maja 2019 je sekcija KD Žarek Ljudski pevci Ajda slavila 20 let delovanja. To je bil obenem tudi njihov letni koncert, na katerega so povabili številne sodelujoče goste, ki so popestrili njihov program.

Koncert, ki se ga je udeležilo lepo število obiskovalcev, so izvedli v Večnamenskem domu v Dolenji vasi. V programu se je zvrstilo veliko ljudskih pesmi, tudi z instrumentalno spremljavo. V njem so poleg domačih Ljudskih pevcev Ajda sodelovali še: Pleteršnikovi ljudski pevci iz Pišec, Koledniki iz Bušeče vasi, sestri Mojca Pohovnikar in Ivana Žvipelj iz Koroške, domačinki Julija in Alenka Laznik ob spremljavi citer, Marija Jerele ob spremljavi harmonikarja Draga Brankoviča, Vokalno instrumentalna skupina Trta in najmlajša nastopajoča Eva Stergar iz Sp. Starega Grada. Program sta povezovali Vesna in Maruška Kodrič iz Pesjega.

Na prijeten način je sekcijo oziroma pevce predstavila vodja Irena Stergar, pevka Marta Starec pa se ji je zahvalila za dolgoletno  vodenje. Spregovoril je tudi predsednik KS Dolenja vas Matej Libenšek, ki je jubilantom zaželel še nadaljnjih uspehov. Prav tako so jih pozdravili in jim zaželeli ubranega petja tudi v prihodnje številni njihovi pevski prijatelji od blizu in daleč, s katerimi sodelujejo, se z njimi družijo in skupaj gostujejo.

Vseh deset pevcev in pevk je prejelo priznanja ob 20-letnici delovanja, dva pevca pa sta dobila še zlato Maroltovo značko za več kot 15 let delovanja v sekciji. To sta Ivan Stergar in Franc Komočar. Priznanja in znački jim je podelila Tinka Vukič, vodja OI JSKD Krško, skupaj s predsednico KD Žarek Dolenja vas Matejo Jesenšek.

Marinka Volčanšek
« Nazaj na seznam