Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Majska izobraževanja na področju likovne in tudi glasbene umetnosti

Objavljeno: Sreda, 05.05.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
V mesecu maju so na krški območni izpostavi JSKD pripravili zanimiva izobraževanja na področju likovne in tudi glasbene umetnosti.

Likovna delavnica: VIDEZ TIPNEGA
image005

SOBOTA, 22. MAJ 2021, 10.00/Mencingerjeva hiša Krško (CKŽ 2)

Delavnico, na temo letošnje regijske in tematske 8. državne tematske razstav VIDEZ TIPNEGA, bodo sestavljale različne vaje pri katerih bodo udeleženci potrebovali papirje z različnimi teksturami, svinčnike, oglje, akrilne barve, trše podloge za slikanje, slikarski pribor. Delavnica bo predvidoma trajala 3 šolske ure, vendar je to odvisno tudi od števila udeležencev in obsega vaj. Delavnica je namenjena predvsem spoznavanju različnih izraznih možnosti in NE oblikovanju končnih izdelkov.
 
MENTOR: Janez ZALAZNIK, akademski slikar
Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno!
E-prijavnica: https://forms.gle/haz9LteCNhQLti7DA 
 
Delavnica mozaika z Aljažem Vidrajzom
image006

SOBOTA, 8. in 15. maj 2021/Mencingerjeva hiša Krško (CKŽ 2)

Razširjen prenos znanja o mozaikih iz stališča umetnostne zgodovine je prepleten s praktičnim spoznavanjem rimske tehnike. Tečajniki najprej spoznajo osnovne mozaične tehnike (rimska, bizantinska, moderna in sodobna), mozaična orodja (martellino – mozaično kladivce, tagliolo, pincete) in materiale (marmor, beneško steklo, reciklirani materiali), nato pa začno z izdelavo svojega prvega izdelka. Mojster mozaika jih strokovno vodi čez proces izdelave klasičnega rimskega motiva iz Ogleja z uporabo rimske direktne tehnike in avtentičnih materialov. Košček za koščkom, tesero za tesero …

Cena 30 €/osebo, število oseb je omejeno.
V ceno so že všteti vsi materiali in uporaba orodja.
E-prijavnica:  https://forms.gle/Zr2L5MHAAfjfkLuWA 
 
Spletni seminar PREDSTAVITEV ZBIRKE GIBALNICE s Katjo Gruber
image007

Gibalnice so multimedijski priročnik za vse, ki želijo v svoje redne dejavnosti vnesti malce telesne sprostitve in dvigniti kvaliteto dela. To je zbirka novih kratkih pesmi in ritmičnih besedil, ob katerih izvajamo preproste gibe ali nas vodijo v igro na izpadanje. Izvajamo jih lahko na dvorišču, v gozdu, na travniku, ob mizi po kosilu, v pisarni ali v razredu. Dodani gibi so preprosti: ploski, tleski, koraki, obrati, poskoki itd. Nekatere pesmi zahtevajo spretno izgovarjanje nenavadnih zlogov ali pozornost pri izvajanju določenega ritma in druge gibalne izzive. Vsaka gibalnica motivira udeležence k ustvarjanju novih gibnih, besednih ali ritmičnih kombinacij. Na seminarju bo predstavila 17 od 33ih gibalnic, razložila potek učenja, nekaj gibalnic za posameznike bomo tudi izvedli.

Za vzgojiteljice in vzgojitelje predšolskih otrok: sreda, 12. maj 2021, 18.00-20.00E-prijavnica: https://forms.gle/o3k8ALDfZhEakP9E9
Za mentorje v OŠ: četrtek, 13. maj 2021, 18.00-20.00E-prijavnica: https://forms.gle/s5tgJw2veoCCjZqv9
Udeležba na delavnici je brezplačna.

Vir: JSKD Krško
 
« Nazaj na seznam