Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Majsko zaključno Druženje ob knjigi

Objavljeno: Petek, 02.06.2023    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Maruša (3)

Maruša Mavsar je predstavila zgodbo o dečku Brinu in zajcu Karolu.

V četrtek, 25. maja, smo imeli v Galeriji Krmelj zaključni dogodek Druženje ob knjigi za otroke in odrasle.

V letošnjem šolskem letu smo se enkrat mesečno srečevali ob knjigah in ustvarjanju ter tako uspešno izpeljali projekt "Druženje ob knjigi" pod okriljem literarne sekcije Društva Svoboda Krmelj.

Kot običajno smo tudi majsko druženje pričeli s pravljico. Tokrat je bilo to nekaj posebnega, saj nas je obiskala Maruša Mavsar, ki je avtorica več otroških knjig o simpatičnem dečku Brinu. Brinove zgodbe so namenjene tako najmlajšim kot malo starejšim otrokom, poslušali pa smo pravljico Brin in zajec Karol, ki nas je čisto prevzela, saj jo je avtorica čudovito interpretirala.

Marusa5

Duo Midva je navdušil z glasbili.

Ker je bilo to zadnje Druženje ob knjigi pred počitnicami, smo ga popestrili z glasbenim ustvarjanjem. Povabili smo Martina Oblaka in Ireno Orešnik iz Radeč, ki delujeta pod glasbenim imenom Duo Midva. Prinesla sta različne preproste glasbene inštrumente, ki so jih otroci z veseljem preizkusili. Ob spremljavi harmonike so po kratki vaji skupaj zaigrali in zapeli nekaj otroških pesmic na izbranih inštrumentih.

V imenu literarne sekcije Društva Svoboda Krmelj se zahvaljujemo vsem sodelujočim na letošnjih dogodkih in tudi vsem otrokom, staršem in ostalim, ki ste obiskovali mesečna Druženja ob knjigi. Želimo vam prijetno poletje, družbo pa naj vam še naprej delajo tudi knjige.

S. Llapushi

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»