Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Marčevski dolinski pogovor z Natašo Jenuš popestren s pesmimi Moškega pevskega zbora KUD Slavček

Objavljeno: Torek, 21.03.2023    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
1SLAVČKI3
Iz oči v oči ‒ dolinski pogovor z Natašo Jenuš, ki je bil v avli OŠ Velika Dolina sredi marca, so sooblikovali člani Moškega pevskega zbora KUD Slavček z Velike Doline. Letos KUD obeležuje 70-letnico obstoja, zato se je predsednik društva Sandi Šumlaj z moderatorko pogovora "sprehodil" skozi ta čas in povedal marsikaj zanimivega o sekcijah, ki so delovale oziroma delujejo v okviru društva. Veliko besed je bilo namenjenih moškemu pevskemu zboru, katerega člani so prisostvovali pogovoru in ga popestrili s petjem.

Šumlaj je med drugim razložil, v kakšnih razmerah je pevski zbor deloval nekoč, ko niso imeli niti uniform, ter izpostavil, da se pevci radi družijo in poveselijo tudi sicer, ne le ob (uradnih) nastopih. Dejal je, da so imeli v vseh teh letih vzpone in padce, a da vendarle vztrajajo, ker jih povezuje ljubezen do petja in vsega lepega, ne nazadnje ljubezen do lokalnega okolja. Nataši Jenuš in občinstvu je zaupal tudi nekaj anekdot, katerih imajo pevci na pretek. Na pobudo moderatorke so se jih spomnili tudi ostali prisotni pevci, tako da se je publika večkrat od srca nasmejala - začarana in očarana pa je bila, ko so člani Moškega pevskega zbora KUD Slavček pogovor popestrili s pesmijo.

Naslednji pogovor iz oči v oči bo 13. aprila. V luči svetovnega dneva zdravja bo Nataša Jenuš gostila Majo Pezdirc, dr. med., spec. družinske medicine, s katero bosta govorili o pasteh izgorelosti.

A. Z.
« Nazaj na seznam
»