Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mascara Quartet v živo iz Kulturnega doma Krško

Objavljeno: Četrtek, 11.02.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
mascara_quartet

Mascara Quartet

V soboto boste lahko od 20. ure dalje spremljali spletni prenos koncerta zasedbe Mascara Quartet iz Kulturnega doma Krško. Predstavili bodo predvsem glasbo z zadnjega albuma Minha Terra. Prenos koncerta bo potekal na Facebook strani in Youtube kanalu Kulturnega doma Krško.

Mascara Quartet
spletni prenos koncerta
sobota, 13. 2. 2021, ob 20. uri
spletna in Facebook stran Kulturnega doma Krško


Ogled koncerta je brezplačen.

»Vihar strasti in mir oceana, ki počiva nekje med Iberskim polotokom, J. Ameriko in bogatim ljudskim izročilom je muz(ik)a, ki povezuje Polono, Timija, Vojka in Mitja. Mascara raziskuje prostor znotraj in zunaj platna resne glasbe, previdno, spoštljivo barva čez črto, s čopičem napetih strun in toplino glasu.«

Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara), Mitja Režman (bas kitara) so vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru, njihovo delo pa prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali širom po svetu.

Njihova glasba polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone …, med bordeli in milongami …, med radostjo in bolečino …, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci … To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem.

Na sobotnem koncertu se jim bo pridružil tudi godalni kvartet, ki ga sestavljajo Kristian Ilić, Klavdija Novšak, Luka Dukarić in Tamara Đorđević.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam