Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med najboljšimi mladimi slikarji tudi Marcel in Emilija

Objavljeno: Sreda, 03.06.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Marcel Kajtna, Aladdin

Slika Aladdin 12-letnega Marcela Kajtne

Na 8. mednarodnem otroškem likovnem natečaju Pravljice sveta 2020 je sodelovalo 2.714 otrok iz Španije, Italije, Slovenije, Litve, Kazahstana, Uzbekistana, Belorusije, Ukrajine in Rusije, ki je bila tudi letošnja gostiteljica natečaja.

Emilija Sigmund, Zvon belega stolpa

Slika Zvon belega stolpa 5-letne Emilije Sigmund

Med mladimi ustvarjalci sta bila tudi 12-letni Marcel Kajtna iz Loke pri Zidanem Mostu, ki je za sliko Aladdin prejel 1. nagrado v skupini od 11 do 13 let, in 5-letna Emilija Sigmund iz Budne vasi pri Šentjanžu, ki je za sliko Zvon belega stolpa osvojila 2. mesto v skupini od 5 do 7 let. »Nadvse sem ponosna na svoje učenke in učence in udeležencem likovnega natečaja čestitam,« sporoča mentorica Elena Sigmund.

»Slikarji imamo dve magični palici, to sta svinčnik in čopič, ki nam pomagata na belih ploskvah papirja in platna ustvariti tridimenzionalen svet. Takšnemu magičnemu procesu se posvečamo z mladimi člani KUD Budna vas na individualnih uricah, kjer skozi učno pot risanja enostavnih linij, spoznavanja osnov perspektive, teorije svetlobe in senc, od prvih tihožitij in krajin pot pripelje do prvih ustvarjalnih projektov. In ta raziskovalna pot se nikoli ne konča,« pravi profesorica likovne pedagogike, ki vodi tudi šolo risanja v okviru Male Akademije.

S. R., foto: E. S.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam