Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mednarodni muzejski dan v Posavskem muzeju Brežice

Objavljeno: Ponedeljek, 17.05.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
grad brežice

Grad Brežice, v katerem se nahaja Posavski muzej Brežice

V torek, 18. maja, na mednarodni muzejski dan, v Posavskem muzeju Brežice dopoldne pripravljajo dogodek v živo, popoldne pa še spletni dogodek, rdeča nit obeh pa bodo predmeti, ki so spremenili Posavje.

Letošnja tema mednarodnega muzejskega dne: Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi nas spodbuja k premisleku o ključnih spremembah v naši družbi in okrevanju v času epidemije. Muzeji smo se kot aktivni člen sprememb soočili z novimi izzivi dela za zagotavljanje dostopnosti dediščine tudi v času, ko so bila fizična vrata muzeja zaprta. 

10.00, dogodek v živo
PREDMETI, KI SO SPREMENILI POSAVJE 
Javno vodstvo, na katerem bodo kustosinje stalnih in večzvrstnih razstav Štirje elementi skozi izbrane muzejske predmete predstavile ključne trenutke, dogodke, obdobja ali inovacije, ki so spremenili življenje prebivalcev Posavja.

Prosimo za najavo na: vodnik@pmb.si, 07 466 05 17 ali 031 708 737 vsaj en dan prej. 
 
Vodstva se lahko v skladu s 6. členom Odloka o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji udeležijo obiskovalci, ki imajo: 
1. dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa; 
2. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19;
3. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šestih mesecev, ali 
4. potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Na vodstvu bomo upoštevali vse ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 in poskrbeli za varno izvedbo.

16.00, spletni dogodek: Facebook, YouTube
KATERI PREDMET, KI JE SPREMENIL POSAVJE, BO NOVA MUZEJSKA ZVEZDA? 
Spletna predstavitev predmetov, ki so v preteklosti Posavja povzročili spremembe v do tedaj ustaljenem načinu življenja. Med predstavljenimi štirimi predmeti boste izbrali enega, ki bo postal četrta muzejska zvezda po vašem izboru. 

Vir: PMB
« Nazaj na seznam