Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

MePZ Cerklje ob Krki prepeval svoje najljubše pesmi

Objavljeno: Torek, 19.11.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
mepz_cerklje_ob_krki_6_letni_koncert (7)

MePZ Cerklje ob Krki z zborovodjo Andrejem Resnikom

Minulo nedeljo se je v župnijski cerkvi sv. Marka v Cerkljah ob Krki odvil 6. letni koncert Mešanega pevskega zbora Cerklje ob Krki. Pevke in pevci z zborovodjo Andrejem Resnikom so tokrat koncertni program sestavili iz pesmi, ki so njihove najljubše in jih tudi najraje pojejo.

mepz_cerklje_ob_krki_6_letni_koncert (22)

Jure Klenovšek in Jernej Fabijan

V prvem delu so za začetek zapeli pesem Uspavanka za Evo, ki so ji sledile še I will follow him, Le s teboj, Brez besed in Vozi me vlak. Nato se jim je pridružil glasbeni gost, baritonist Jure Klenovšek, ob spremljavi Jerneja Fabijana in skupaj z zborom je zapel You raise me up. Sledili sta dve pesmi v izvedbi Klenovška, in sicer Pozdravljena, Mati dobrega sveta in Vem. Na vrsti je bil spet MePZ Cerklje ob Krki z odpetima pesmima Luč ljubezni in Pričeval ljubezen bom. Ponovno je prišel na prizorišče Klenovšek, ki je skupaj z zborom in pesmijo Dal bom besedo še posebej osvojil srca poslušalcev, ki so lepo napolnili cerkljansko cerkev. Sledili sta še pesmi Tebi in Solinar v solo izvedbi glasbenega gosta, zaključno pesem Halleluyah pa sta spet odpela zbor in Klenovšek skupaj. Bučen aplavz na koncu je pomenil, da so morali nastopajoči odpeti še dodatek.

Povezovalka koncerta je bila Zala Pungerčar, ki je na začetku prebrala pesem člana MePZ Cerklje ob Krki Tonija Marinčka z naslovom Oda našemu zboru. Vezni tekst je sestavila Danica Avšič. Poslušalci so cerkev zapuščali zadovoljni, saj jih je koncertni program več kot navdušil, in se že veselijo naslednjega koncerta cerkljanskega zbora, ki bo 22. decembra, seveda v povsem predbožičnem vzdušju.

R. R.
« Nazaj na seznam