Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mestni muzej Krško, Galerija Krško in grad Rajhenburg znova odprti za obiskovalce

Objavljeno: Petek, 08.05.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
MMK_foto-Nina Sotelsek

Mestni muzej Krško (foto: Nina Sotelšek)

V Mestnem muzeju Krško, Galeriji Krško in na gradu Rajhenburg smo v torek, 5. maja, ponovno odprli vrata za individualne obiskovalce in skupine do treh oseb ter za družine ne glede na število članov.

V Mestnem muzeju Krško si je mogoče ogledati vse stalne in začasne razstave, muzejska vodnica popelje obiskovalce tudi v Mencingerjevo hišo in Hočevarjev mavzolej.
Galerija KK_foto-Nina Sotelsek

Galerija Krško (foto: Nina Sotelšek)


Za Galerijo Krško napovedujemo novo razstavo Praznine in črvine, s katero se bo še pred koncem meseca maja predstavil akademski slikar Robert Lozar. Kljub temu pa lahko obiskovalci uživajo v prekrasnem ambientu nekdanje cerkve Sv. Duha.

Grad Rajhenburg vabi v vse stalne razstave, izjema je le Grajsko pohištvo 18. in 19. stoletja iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, ki je trenutno zaprta.
Grad Rajhenburg_foto-Uros Bogovic

Grad Rajhenburg (foto: Uroš Bogovič)


Odpiralni čas muzejskih enot je nekoliko spremenjen, in sicer:
  • v Mestnem muzeju Krško in Galeriji Krško vas pričakujemo od torka do sobote, od 12. do 18. ure.
  • na Gradu Rajhenburg so vrata odprta od torka do petka od 12. do 18. ure, ob sobotah in nedeljah od 10. do 18. ure.
Zaželena je vnaprejšnja najava obiska na info@mestnimuzejkrsko.si ali na telefonsko številko 051 390 658 ter na info@gradrajhenburg.si ali na telefonsko številko 051 390 648.

V  muzejskih enotah  glede na trenutne razmere veljajo posebna navodila, ki so objavljena na vseh vidnih mestih in muzejskih prostorih. Vstop v recepcijo in razstavne prostore je možen le z zaščitno masko ter razkuževanjem rok ob prihodu in izhodu. V muzejski trgovini smo uvedli postrežen način prodaje (brez dotikanja artiklov), pri plačilu pa prosimo za uporabo brezstičnega (kartičnega) nakupa. Obiskovalci se bodo skozi muzejske prostore sprehodili po označenih poteh, v razstavah pa imamo do nadaljnjega vključene le ekrane, na katerih imamo samodejno predvajane vsebine, uporaba interaktivnih ekranov pa zaenkrat ni mogoča. Navedene zaščitne ukrepe in spremembe pri samem ogledu smo sprejeli v skrbi za zdravje zaposlenih in obiskovalcev. Obiskovalce vljudno naprošamo za razumevanje in dosledno upoštevanje navodil zaposlenih muzejskih delavcev ter samozaščitno ravnanje.
 
Še vedno je aktualno tudi naše povabilo k sodelovanju. Zanima nas, kako je koronavirus spremenil vaš utečeni način življenja. Sodelujete lahko s svojimi fotografijami, zapiski, predmeti, različnimi zgodbami … Svoje KK (Krško) in KoronaKriza 2020 utrinke nam lahko pošljete na e-naslov: info@mestnimuzejkrsko.si
 
Vir: Kulturni dom Krško
« Nazaj na seznam