Časopis za pokrajino Posavje
22.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Miklavžev koncert Gasilskega pihalnega orkestra Loče

Objavljeno: Torek, 10.01.2017    Rubrika: KULTURA Sporočilo
GPO Loče-Miklavžev koncert (1)
KD Gasilski pihalni orkester Loče je 10. decembra s svojim tradicionalnim Miklavževim koncertom privabil svoje zveste poslušalce in napolnil dvorano kulturnega doma v Dobovi.

Koncert je bil še posebej zanimiv, saj se je prvič na samostojnem koncertu predstavila nova perspektivna dirigentka Anita Kiralj, ki je dirigentsko palico prevzela od dosedanjega uspešnega dirigenta mag. Daniela Ivše. Slednji je orkester vodil skoraj dvajset let ter ga s svojo strokovnostjo in marljivim delom popeljal med najboljše orkestre v Sloveniji. Orkester se je lani na 36. tekmovanju Zveze slovenskih godb uvrstil najvišje - prejel je zlato plaketo v prvi težavnostni stopnji.

Koncert so plesno popestrile tudi članice Športno-kulturnega društva Mažoretke Dobova ter vokalni skupini Aria in Kvatropirci, ki so s petjem ob zvokih orkestra navdušili publiko. Prireditev je obiskal tudi Miklavž s parklji in obdaril vse prisotne otroke. Koncert je povezovala Petra Rep Bunetič, spregovoril in čestital pa je tudi brežiški župan Ivan Molan. V imenu orkestra se je novi predsednik Ivan Kovačič zahvalil svojim poslušalcem za množičen obisk in pokroviteljem orkestra za podporo. Poudaril je, da je orkester kot drevo, vsaka veja raste v svojo stran, a korenine so iste.

Sicer pa se orkester ob svojem aktivnem letnem programu pripravlja že na svojo stoto obletnico, ki jo bo svečano praznoval leta 2020.

Vir: GPO Loče
« Nazaj na seznam
»