Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Miklavžev koncert MePZ Lisca Sevnica

Objavljeno: Sreda, 07.12.2022    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
mešani pevski zbor Nazarje

Na Miklavževem koncertu v sevniški župnijski cerkvi so se predstavili poleg domačega pevskega zbora tudi gosti, med njimi je bil MePZ Kulturnega društva Nazarje.

Mešani pevski zbor Lisca Sevnica, ki v letu 2022 praznuje 45 let neprekinjenega delovanja, je ta častitljivi jubilej že obeležil s slavnostnim koncertom na Sevniškem grajskem poletju; ob zaključku leta pa smo se pevke in pevci z veseljem predstavili še na Miklavževem koncertu v sevniški župnijski cerkvi, posvečeni svetemu Nikolaju - dobremu in ljubeznivemu Miklavžu.

V goste smo povabili naše pevske prijatelje iz Zgornje Savinjske doline: Ženski pevski zbor Kulturnega društva Bočna z zborovodkinjo Petro Krajnc, moški pevski zbor istega društva, ki prepeva pod taktirko Jožeta Pustoslemška, in Mešani pevski zbor Kulturnega društva Nazarje, ki ga vodi zborovodja Damjan Žvipelj.

Za ta čarobni adventni čas smo izbrali nekaj prazničnih pa tudi pesmi iz bogate zakladnice slovenske ljudske in druge glasbe, ki jih člani vseh štirih sodelujočih zborov z veseljem zapojemo na vajah in nastopih. Od srčnega občinstva, ki nas je ob vseh pesmih nagradilo z aplavzom, smo se pevke in pevci poslovili s primorsko ljudsko Pa se sliš', pred »združeni« zbor pa je stopila Petra Stopar, zborovodkinja domačega zbora. Koncert je prijetno povezoval Ciril Dolinšek.

Po pogostitvi smo naše goste povabili še na ogled sevniškega gradu. Uživali so v sprehodu po grajskih sobanah in spoznavanju zgodovine gradu in Sevnice. Lepim željam ob prihajajočem letu pa smo dodali še obljubo, da bomo sodelovali tudi v bodoče!

Vir: MePZ Lisca Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»