Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladi saksofonisti v Parizu

Objavljeno: Nedelja, 26.03.2023    Rubrika: KULTURA
IMG-4836
Te dni se mladi saksofonisti mudijo v Parizu. Člani slovenskega mladinskega saksofonskega orkestra SOS so namreč v petek, 24. marca 2023, poleteli v Pariz. Med 30 člani orkestra so tudi trije mladi, nadebudni saksofonisti iz Posavja: Eva Stergar (Glasbena šola Krško), Tit Majcen Knez (Glasbena šola Sevnica) in Izak Vukič (Glasbena šola Brežice).

Orkester, ki ga vodi profesor Lev Pupis ob pomoči profesorjev Metke Pupis, Domna Korena in Lana Medena, se je odzval povabilu profesorja Nicolasa Prosta k oblikovanju programa celodnevnega dogodka "Homagge a Deffayet", posvečenega 100. obletnici rojstva profesorja Daniela Deffayeta, ki je bil v svojem obdobju vodilni saksofonist znamenite francoske saksofonske šole in dolgoletni profesor na pariškem glasbenem konservatoriju.
IMG-4832


V soboto, 25. marca 2023, so tako nastopili na Regijskem konservatoriju mesta Pariz na Rue de Madrid. Kot je zapisal vodja projekta prof. Lev Pupis, je "SOS orkester prvi tovrsten sestav, ki bo v zibelki saksofona imel priliko predstaviti slovensko saksofonsko šolo, ki je v svetu vedno bolj cenjena, poleg tega bomo z našo prisotnostjo in nastopom iz prve roke demonstrirali tudi lastno vizijo in »know-how« dela z mladimi, ki nam tako dobro uspeva že celo desetletje, naše delo pa dobiva tudi mednarodno veljavo in priznanje s strani vodilnih strokovnjakov iz celega sveta."

T. V.
« Nazaj na seznam
»