Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladi virtuozi – trio Anima

Objavljeno: Ponedeljek, 15.11.2021    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Trio Anima z mentorico Ano Mlakar

Trio Anima, Neža Ganc, Zala Plazar in Ivana Sešlar, z mentorico Ano Mlakar po nastopu

Trio Anima sestavljajo flavtistki Zala Plazar in Ivana Sešlar ter pianistka Neža Ganc in na Glasbeni šoli Sevnica deluje pod mentorstvom profesorice Ane Mlakar.

Dekleta nas s svojimi nastopi navdušujejo na koncertih in prireditvah v domačem okolju, revijah glasbenih šol naše regije, svojo odličnost pa so že dvakrat dokazale tudi na državnem Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG. Trio je v disciplini Komorne skupine s pihali pred tremi leti zmagal, prejel zlato plaketo in I. nagrado, uspeh pa ponovil v začetku junija letos, ko je v svoji kategoriji ponovno zmagal in z maksimalnim možnim doseženim številom točk, 100, prejel zlato plaketo in I. nagrado ter posebno priznanje žirije. Za dovršen, prepričljiv in navdušujoč tekmovalni nastop na izjemno visoki ravni je bil trio nagrajen tudi s posebno nagrado Ljubljana Festivala, ki je izbranim zmagovalcem tekmovanja TEMSIG podelil nastop v mednarodnem ciklu Mladi virtuozi 2021/2022.

Javni zavod Festival Ljubljana je ena najpomembnejših kulturno-umetniških institucij v Evropi, z 69-letno tradicijo prispeva k visokemu ugledu Ljubljane na svetovnem zemljevidu festivalskih mest. Zavod poleg poletnega Festivala Ljubljana, enega najpomembnejših festivalov v Sloveniji in širše, izvaja tudi glasbeni cikel Mladi virtuozi, ki se že 29. leto posveča ustvarjalnosti nadarjenih mladih glasbenikov, dobitnikov številnih prvih nagrad in zlatih plaket na pomembnih državnih in mednarodnih tekmovanjih. V vseh teh letih so na odru Viteške dvorane ljubljanskih Križank kot odlični mladi glasbeniki, danes vrhunski glasbeni ustvarjalci, nastopili klarinetist Mate Bekavac, hornist Andrej Žust, flavtistka Eva Nina Kozmus, violončelisti Karmen Pečar, Stjepan Hauser, Luka Šulić, klarinetist Andraž Golob ter mnogi drugi.

Triu Anima smo na 3. koncertu letošnjega cikla Mladi virtuozi, v Viteški dvorani Križank prisluhnili v četrtek, 11. novembra 2021. Na tovrstnih koncertih imajo možnost in priložnost nastopa le izbrani mladi glasbeniki, ki pokažejo posebno zagnanost in talent, ki so odlični. Čestitke Zali, Ivani in Neži in hvala za izjemno glasbeno doživetje!

Vir: Glasbena šola Sevnica, foto: A. Sešlar, A. Mlakar

 
« Nazaj na seznam
»