Časopis za pokrajino Posavje
25.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladinski kulturni festival 2020 s spremembo lokacije dobiva novo podobo

Objavljeno: Petek, 11.09.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
MKF2020_časovnica
Klub posavskih študentov (KPŠ) tudi letošnje leto pripravlja dvodnevni Mladinski kulturni festival 2020 (MKF), ki se bo tokrat preselil na novo lokacijo, v Šumico pred Mladinski center Krško. Festival MKF se bo odvijal 18. in 19. septembra 2020, izbirali pa boste lahko med pestrim dnevnim in večernim dogajanjem, namenjenim tako mlajšim kot starejšim obiskovalcem. Lokalnim prebivalcem želimo ponuditi in obuditi kanček veselja, dobre volje in sproščenega vzdušja, ki ga je marsikdo, zaradi omejitev v povezavi s širjenjem koronavirusa, izgubil. Na tem mestu naj poudarimo, da bo celotno dvodnevno dogajanje v skladu s priporočili za omejitev širjenja novega koronavirusa s strani NIJZ-ja.

Zdaj že tradicionalni MKF letošnje leto dobiva novo podobo, predvsem zaradi spremembe lokacije dogajanja. Šumica pred Mladinskim centrom Krško je kot nalašč primerna za izvedbo različnih aktivnosti – na prostem. Program MKF 2020 se bo pričel v petek zvečer, 18. septembra 2020, ob 20. uri, ko nas bosta do solz nasmejala Gašper Bergant in Žan Papič. V soboto, 19. septembra 2020, bomo dan izkoristili, kolikor se le da. Dan bomo začeli z jutranjo telovadbo ob 10. uri, ki jo bo pripravilo ŠD Telovaj. Po telovadbi se bo prilegel prigrizek, zato bo od 11. ure na voljo Brunch v Šumici, kamor vabimo na jutranje kulinarično doživetje, seveda ob dobri kavi, čaju ali soku. Od 12. ure naprej se bodo obiskovalci lahko sprehodili po "second hand" tržnici, ki jo bo organizirala Stara šola butik iz Krškega, na voljo pa bo tudi hrana za prazne želodčke. Ob 13. uri se nadaljuje dogajanje za otroke, kjer jim bodo skavti iz Krškega predstavili različne igre na prostem »Začuti energijo s skavti«. Tudi nekaj za najmlajše udeležence se bo našlo, in sicer ob 16. uri, ko se bodo lahko spoznali z različnimi metodami učenja skozi igro, ki ga ponuja program Montessori: Montessori kotiček Moj svet. Sledila bo še kratka ustvarjalna delavnica, prirejena pod vodstvom MC Krško. Dan se bo tako prelevil v večer, ki pa bo zopet zanimiv za nekoliko starejšo populacijo. Ob 20. uri pričnemo z večernim glasbenim programom, v poletno-jesenskem ambientu Šumice. Z glasbo nas bodo najprej razvajali DeBeat, sledili bodo Masharik band, za konec pa še skupina MRFY.

Zavedamo se problematike možnosti širjenja novega koronavirusa, zato stremimo k temu, da bo dogajanje čim bolj varno in v skladu s pravili. Za zagotavljanje ustrezne razdalje in omejitve števila ljudi na prizorišču, za petkov stand up večer, sobotno jutranjo vadbo in sobotni glasbeni večer pobiramo prijave po sledečem principu: obiskovalci si morajo v naprej rezervirati brezplačno karto, povezavo do spletnega obrazca lahko najdejo tudi na Facebook profilu Kluba posavskih študentov in na dogodku MKF2020 ter na spletni strani KPŠ.

Veseli smo, da lahko prispevamo k skupnosti!

REZERVACIJA BREZPLAČNIH KART:
STAND UP: https://forms.gle/QLHJbYPDebZZfHYs7
JUTRANJA VADBA: https://forms.gle/VYRhywndnpSXYnET7
GLASBENI VEČER: https://forms.gle/VLZ6SFiKBb4puWxq5

Klub posavskih študentov
« Nazaj na seznam