Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na dan brez avtomobila udomačili kolo

Objavljeno: Nedelja, 25.09.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
KB_ETM 6

Knjižničarka s prvošolčki OŠ Brežice

Akciji »Dan brez avtomobila 2022«, ki je potekala v okviru Evropskega tedna mobilnosti, se je v četrtkovem dopoldnevu, 22. septembra 2022, pridružila tudi Knjižnica Brežice. Na povabilo Zavoda za šport Brežice smo sooblikovali dopoldansko dogajanje v prostorih poročne dvorane brežiškega gradu.

Knjižničarka Andreja je sprejela štiri razrede prvošolčkov Osnovne šole Brežice in jim prebrala pravljico Kako sta Bibi in Gusti udomačila kolo, avtorice Ide Mlakar Črnič. S sabo je imela tudi potujoči kovček, ki ga je uporabljala že prva upraviteljica takrat imenovane Ljudske knjižnice v Brežicah, gospa Savica Zorko. V njem se je skrivalo nekaj bralnih namigov na temo trajnostne mobilnosti. Še več slednjih pa se skriva na naših knjižničnih policah.

Otroci so knjižničarki med pogovorom zaupali, katere načine trajnostne mobilnosti poznajo in tudi že uporabljajo. Skupaj so ponovili pravila za njihovo karseda varno uporabo.

Dogajanje se je lepo povezalo z letošnjim Nacionalnim mesecem skupnega branja, katerega vodilo sta branje in gibanje. Peš, s skirojem ali kolesom, z avtobusom, rolerji ali še kakšnim pripomočkom pa naj vas, mladi in malce starejši bralci, poti pripeljejo do knjižnice.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam
»