Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na dobrodelnem koncertu zbrali tri tisoč evrov

Objavljeno: Sobota, 09.03.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Na dobrodelnem koncertu zbrali tri tisoč evrov

Godbenice in godbeniki sevniške godbe so navdušili z izbranim glasbenim repertoarjem in se hkrati razveselili donacije za nova oblačila.

Na sinočnjem zelo dobro obiskanem dobrodelnem koncertu "Imeti rad" v organizaciji Rotary kluba Sevnica je bilo zbranih tri tisoč evrov za nakup oblačil godbenic in godbenikov.

»Naši godbi se je v zadnjem letu pridružilo dvajset mladih godbenic in godbenikov in za nastope potrebujejo oblačila,« je dejal ob prevzemu darilnega bona predsednik KD Godba Sevnica Jani Šerjak ter se zahvalil vsem donatorjem in sponzorjem ter obiskovalkam in obiskovalcem, ki so z nakupom vstopnice prispevali svoj delež k skupnemu znesku. Zahvalil se je tudi Glasbeni šoli Sevnica, ki omogoča glasbeno izobraževanje številnim mladim, med katerimi se mnogi vključijo v sevniško godbo.

Na dobrodelnem koncertu so navdušili z izbranimi rock in pop skladbami članice in člani Godbe Sevnica z dirigentom Maticem Nejcem Krečo ter gostom Omarjem Naberjem. Le-ta je v kratkem pogovoru z moderatorka dogodka Annemarie Culetto povedal, da je že pri 16-ih letih vedel, kaj bo v življenju počel in glasba je postala njegova stalna ter zvesta spremljevalka.

Zbrane so nagovorili predsednica Rotary kluba Sevnica Stanka Žičkar, župan Srečko Ocvirk in guverner Rotary Slovenija Janez Lipec. Po zaključenem koncertu so člani Rotary kluba Sevnica v počastitev dneva žena podarili pripadnicam nežnejšega spola ob izhodu iz dvorane lončnico cvetoče primule.

S. R., foto: S. Radi, R. Petančič
« Nazaj na seznam
»