Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na domoznanskem oddelku razstava o KS Loka

Objavljeno: Sreda, 20.06.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
os-loka_8 (2)

Na domoznanskem oddelku sevniške knjižnice je na ogled razstava o KS Loka pri Zidanem Mostu.

V Knjižnici Sevnica so prvo sredo v juniju pripravili drugi domoznanski večer. Tokrat je bila predstavitev namenjena KS Loka pri Zidanem Mostu, ki šteje okoli 1400 prebivalk in prebivalcev, vodi pa jo Janko Metelko.

Domačo krajevno skupnost so v pesmi in besedi predstavili člani vokalne zasedbe Fantje z Razborja, harmonikaš Jakob Štigl, učenke in učenci 3., 4. in 5. razreda podružnične osnovne šole v Loki, ki obiskujejo otroški pevski zbor, in besedna ustvarjalka Sabina Kožar. Zbranim na dogodku je nekaj prijaznih besed namenila še predstavnica KS Loka pri Zidanem Mostu Doris Kosar.

Ob tej priložnosti je bila postavljena na ogled tudi razstava, o kateri je moderatorka večera Sergeja Selak dejala: »O znanih ljudeh naše krajevne skupnosti ste zagotovo že marsikaj slišali, danes pa boste o njih lahko prebrali na plakatih naše razstave. Veseli smo, da med pomembne umetnike ne uvrščamo le tistih, ki so tu delovali nekoč; tudi v današnjem času namreč v krajevni skupnosti živijo in ustvarjajo ljudje mnogih talentov.«

Razstava, ki jo je uradno odprla direktorica knjižnice Anita Šiško, bo na ogled na Domoznanskem oddelku približno dva meseca.

S. R., foto: N. Flajs
« Nazaj na seznam