Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na gradu Rajhenburg bosta nastopila Oto Pestner in Uroš Perić

Objavljeno: Petek, 23.07.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
HeartBreakHotel

Heartbreak Hotel - poklon kralju rock'n'rolla Elvisu Presleyju

To nedeljo, 25. julija, bosta ob 19.30 v sklopu cikla poletnih kulturnih prireditev Poletje na gradu Rajhenburg po dveh letih znova skupaj nastopila Oto Pestner in Uroš Perić. Tokrat se bosta skupaj s spremljevalno zasedbo predstavila s projektom Heartbreak Hotel.

Odpotujte z nami v nepozabno dobo zlatih časov rock'n'rolla, ko je glasbenemu svetu vladal Elvis Presley! Zlomljena srca Heartbreak Hotela bosta v izjemni interpretaciji ogrela dva izjemna slovenska vokalista - Oto Pestner in Uroš Perić. Ob spremljavi The Bluenote Quarteta bosta pripravila bleščeč poklon kralju rock'n'rolla ter obiskovalce popeljala skozi bogat nabor zimzelenih uspešnic nesmrtnega Kralja in drugih skladb legendarnih glasbenikov, ki so obnorele občinstvo v 50. in 60. letih tega tisočletja.
Oto-Pestner-Foto-Tjasa-Oman

Oto Pestner (foto: Tjaša Oman)Heartbreak Hotel • Oto Pestner & Uroš Perić
Koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg 2021
Nedelja, 25. 7. 2021, ob 19.30
Atrij gradu Rajhenburg
(Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru dežja)
Cena vstopnice: 18 €


Oto Pestner, ki ga mnogi imenujejo tudi slovenski Elvis Presley, ima s kraljem rock'n'rolla kar nekaj skupnih točk; leta 1956, ko se je Oto rodil, je Elvis objavil svoj prvi single za založbo "RCA Victor": Heartbreak hotel / I was the one, ko je Elvis leta 1977 umrl pa je Oto izdal single ene svojih največjih uspešnic iz obdobja slovenske popevke: Vrača se pomlad. Velikanu v spomin je Oto posvetil dvojni album z naslovom Spomini na Elvisa, kjer je predstavil Elvisove najlepše balade v izvirniku in v slovenski verziji. Sledili so številni razprodani koncerti "Elvis je živ", v sodelovanju tudi z drugimi znanimi glasbeniki.
Uros Peric_Foto_Dejan Bulut

Uroš Perić (foto: Dejan Bulut)


Brez dvoma bo obiskovalce navdušil tudi Uroš Perić s svojo virtuoznostjo na klaviaturah, markantnim glasom in ne nazadnje širokim karizmatičnim nasmehom. Pevec, pianist, aranžer, tekstopisec in umetnik v polnem pomenu besede letos praznuje 15-letnico kariere, v kateri je nanizal 22 plošč. Je eden izjemno redkih belopoltih pevcev z glasom črnskega jazz pevca. Njegova ljubezen do glasbe se zrcali tako v interpretiranju glasbe Raya Charlesa kot v ustvarjanju lastnih skladb. Aktiven je tudi kot skladatelj.

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo t. i. pogoj PCT. Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve.

Vir: Kulturni dom Krško
« Nazaj na seznam
»