Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na koncertu obeležili tudi 20 let Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž

Objavljeno: Nedelja, 29.12.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Koncert Godbe SZ v Sentjanzu (65)

Godba SŽ pod vodstvom Francija Liupovška, ki je član šentjanškege društva, je navdušila.

V minulem petkovem večeru se je v športni dvorani OŠ Milana Majcna Šentjanž že 11. leto zapored odvijal slavnostni praznični decembrski koncer Godbe Slovenskih železnic pod vodstvom Francija Lipovška. Z njim so obeležili tudi 20 let delovanja Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž, ki je bilo ustanovljeno 6. marca 1999.

Koncertni del programa je obsegal zahtevne skladbe svetovne klasike ter zimzelene melodije slovenske zabavne glasbe, med katere sodita tudi nepozabna Moj črni konj Rafka Irgoliča in Silvestrski poljub Alfija Nipiča, preimerno pa so se predstavili še v rock skladbi skupine Siddartha, ki jo je za godbo priredil Peter Tovornik. Kot izjemni solisti so navdušili Klara Mlakar, Ema Petaver in Janez Krivec ter v duetu Matej Štih na pozavni in Nejc Zahrastnik na trobenti.

Koncert Godbe SZ v Sentjanzu (61)

Predsednik KS Šentjanž Boštjan Repovž je podaril predsedniku Društva rejcev in ljubitelj konj priznanje domače krajevne skupnosti.

Zbrane na prireditvi so nagovorili predsednik Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž Boštjan Krmelj, predsednik KS Šentjanž Boštanj Repovž, ki je prireditev tudi povezoval skupaj z Jožico Pelko, ter sevniški župan Srečko Ocvirk. Čim več dolgih in varnih jež so zaželeli po zaključenem skeču »Lepo je na deželi …« najmlajši člani društva, ki bodo nekoč zagotovo z velikim veseljem nadaljevali pot svojih očetov.

S. R.
« Nazaj na seznam