Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na likovni koloniji so odkrivali abstraktno

Objavljeno: Sreda, 18.09.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
JSKD Brežice-Odkrivanje abstraktnega (3)
V organizaciji  JSKD OI Brežice je v četrtek, 12. septembra, v avli Doma kulture potekalo odprtje likovne razstave, ki je bila plod območne likovne kolonije 2019, na kateri so ljubiteljski slikarji vešče ustvarjali na temo Odkrivanje abstraktnega.

Pri snovanju in pod mentorstvom ilustratorja in slikarja Petra Škerla so se zbrali ustvarjalci Likovne družine KD Franc Bogovič Dobova: Branko Bosina, Rosina Curhalek, Iva Davidovič in Vesna Davidovič; iz Društva likovnikov Brežice: Andreja Komočar, Marija Kukovica, Tatjana Potokar in Anton Zorko; iz KUD Dolenjske Toplice Rezka Arnuš ter iz Likovnega krožka Jutro DU Novo mesto Ivan Herič.
JSKD Brežice-Odkrivanje abstraktnega (1)

Pred otvoritvijo je na brežiški sklad prispelo obvestilo, da je strokovni spremljevalec Robert Lozar (ak. slikar) za regijsko tematsko razstavo Oblo-Oglato iz OI Brežice izbral avtorje oziroma njihova dela: Andrej Pinterič – V mojem Ateljeju; Alenka Venišnik – Zamik; Rosina Curhalek – Tihožitje; Vesna Davidovič – Kolesarka in Marija Kukovica – Družina.

Po besedah vodje brežiškega sklada in povezovalke večernega dogodka Simone Rožman Strnad je likovna kolonija Odkrivanje abstraktnega vnesla novo svežino v njihove oblike junijskih likovnih kolonij. Letos so se namreč prvič umaknili od upodobitev narave in nekega okolja. To je bilo na nek način pregledno srečanje likovnih ustvarjalcev, z bistvom, da je srečanje vse udeležence povezalo v skupno ustvarjalno in družabno celoto, vključno z mentorjem Petrom Škerlom, ki je dejal, da se je na srečanju pokazalo, da so nekateri udeleženci vešči tovrstnega ustvarjanja, ob tem pa pohvalil njihovo kreativnost in zamisli po novem in drugačnem.
Udeleženci so prejeli priznanja za sodelovanje, za ogled bo razstava na voljo do konca oktobra, k likovni govorici pa sta ob otvoritvi glasbeno vzdušje prispevala Veronika in Krištof Strnad.

N. J. S., foto: JSKD OI Brežice
« Nazaj na seznam