Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na ogled so postavili svoja ročna dela

Objavljeno: Sreda, 04.12.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Rocna dela, razstava, Krmelj (6)

Razstavljeni izdelki krmeljske sekcije ročnih del so bili prava paša za oči.

V Krmelju je začela delovati v okviru Društva Svoboda Krmelj sekcija ročnih del Sončnica, ki se je v mesecu novembru predstavila na svoji prvi samostojni razstavi v domači kulturni dvorani.

Članice sekcije, ki jo vodi Metoda Bec ob pomoči Irene Hribar, pridobivajo znanje na različnih delavnicah, navdih za izdelavo unikatnih del pa najdejo tako na razstavah kot v revijah ali na svetovnem spletu. »Na delavnicah se družimo in učimo izdelovati voščilnice ’pick point tehnike’, škatlic iz papirjev, šopke iz različnih materialov, učimo se kvačkanja ter izdelovanja nakita iz različnih materialov in tako dalje. V vsak končni izdelek je vloženega ogromno časa, dobre volje in ljubezni, zato je prav, da tradicijo in svoje znanje prenašamo iz roda v rod ter ga tako ohranjamo,« je tekla predstavitev skupine in v zaključnem delu je sledilo še povabilo k ogledu razstave, na kateri so se s vojimi prekrasnimi ročnimi deli predstavili Metoda Bec, Irena Hribar, Meta Kralj, Majda Mirt, Andrej Božič, Martina Hrovat, Lara Bec, Danica Jamšek, Jožica Knez, Petra Oreškovič, Kristina Jereb, Brina Lindič, Timotej Jereb in Anja Jereb.

Spremljevalni kulturni program so oblikovali nastopajoči – vokalna skupina Lokvanj, z recitacijo dveh pesmi Kristina Jereb, s kitarskim nastopom Jaša Medved ter s prikazom predenja na kolovratu Lojzka Virant. Zbranim na prireditvi, ki jo je povezovala Petra Oreškovič, je namenila nekaj prijaznih besed predsednica Društva Svoboda Krmelj Nevenka Flajs, ki je po ogledu razstave povabila še na druženje in pogostitev v prostor Kolonije ob kulturnem domu.

S. R., foto: N. Gole, N. Flajs
« Nazaj na seznam