Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na tretjem večeru Pesmi Posavja slavil MePZ Srebni glas

Objavljeno: Ponedeljek, 22.05.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Pesem Posavja, Bostanj (101)

MePZ Srebrni glas je prejel prehodni pokal za najzanimivejšo glasbeno zasedbo tretjega pevskega večera …

V sobotnem večeru se je v boštanjski farni cerkvi odvijal tretji od štirih koncertnih nastopov 48. območne revije pevskih zborov in malih zasedb pod skupnim naslovom Pesem Posavja. Predstavilo se je sedem glasbenih zasedb, štirje zbori in dve vokalni skupini.

Pesem Posavja, Bostanj (94)

… in pokal je v imenu zbora prevzela zborovodkinja Monika Rožej.

Prvi se je predstavil MePZ Srebrni glas DU Sevnica pod vodstvom zborovodkinje Monike Rožej z ljudsko Ko b’ sodov ne b’lo in umetno Maček v žaklju, ki so jo zapeli ob spremljavi Luke Rožeja na violini in Matevža Rožeja na kitari.

Moški pevski zbor Sromlje, ki ga vodi zborovodja Franc Vegelj, je za nastop izbral umetno pesem Lep spomin je nate mati in priredbo ljudske Pleničke je prala.

Moški pevski zbor Slavček KUD Slavček iz Velike Doline, ki je bil ustanovljen leta 1953, vodi pa ga zborovodja Ignac Slakonja, je zapel dve umetni – Oj, Triglav, moj dom in Razstane.

Pesem Posavja, Bostanj (90)

Prijeten pevski večer Pesem Posavja se je zaključil s skupno pesmijo Mlade oči pod vodstvom zborovodkinje Peter Stopar.

Pod vodstvom zborovodkinje Petre Stopar se je MePZ Lisca Sevnica predstavil z umetno pesmijo Pevec in madžarsko narodno Spominčice v slovenskem prevodu Vlada Kreslina.

Moška vokalna skupina Fantje z Razborja, ki jo vodi Urban Udovč, je za nastop izbrala koroško ljudsko Čej so tiste stezice in umetno pesem Moj deklič.

Ženska vokalna skupina Aria KD Zvezda Dobova je pod vodstvom Katje Bogovič s svojimi zvonkimi glasovi zapela madžarsko ljudsko Spominčice v prevodu Blaža Strmoleta in prleško ljudsko Prepelica se v detelci süče.

Moška pevska skupina Encijan PD Lisca Sevnica se je občinstvu pod vodstvom Jožeta Pfeiferja predstavila z dvema umetnima pesmima – zapeli so Imel sem ljubi dve in Zelenica.

Pesem Posavja, Bostanj (88)

Pevke in pevce je ob zaključni pesmi na klavirju spremljal Gregor Klančič, strokovni spremljevalec koncerta.

Prijeten pevski večer se je zaključil s skupno pesmijo Mlade oči, za katerega so vsi nastopajoči prejeli še en dolg in glasen aplavz.

Pevsko revijo, ki jo je povezoval Ciril Dolinšek, je strokovno spremljal profesor glasbe, zborovodja in organist Gregor Klančič. Predsednik Sveta JSKD OI Sevnica in predsednik ZKD Sevnica Jože Novak je nastopajočim podelil priznanja, občinstvo pa je odločilo, da prehodni pokal za najzanimivejšo glasbeno zasedbo tretjega pevskega večera na 48. Pesmi Posavja prejme MePZ Srebrni glas DU Sevnica.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»