Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na virtualni delavnici Vrtim(o) se v krogu besed

Objavljeno: Ponedeljek, 23.11.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
virtualniVRTIMO (2)

Mag. Ana Porenta na spletni literarni delavnici s krškimi literarnimi ustvarjalci

Kultura je obstala, saj razmere, ki so vezane z ukrepi covid-19, ne dovoljujejo javnih kulturnih dogodkov in tovrstnih srečevanj. Vendar ni čisto tako. Kulturne prireditve delujejo v spremenjeni obliki, iz resničnega so se preselile na virtualni svet.

V pozno ponedeljkovo popoldne, 23. novembra, se je pod mentorstvom mag. Ane Porenta in v organizaciji JSKD OI Krško preko spletne povezave odvilo Srečanje literarnih ustvarjalcev Občine Krško in Občine Kostanjevica na Krki, ki nosi naslov Vrtim(o) se v krogu besed 2020. Sodelovali so Antonija Ban, Darja Dobršek, Vida Dvoršek, Marija Hrvatin, Doroteja Jazbec, Petra Kampl Petrin, Nika Ogorevc, Zala Teodorovič, Miroslav Tičar in Sara Vizler. Uvodoma je zbrane nagovorila vodja izpostave Tinka Vukič, ki je v nadaljevanju med drugim še povedala, da je srečanje izobraževalno-prireditvenega značaja.

Mentorica in strokovna spremljevalka srečanja je predhodno prispevke prejela pod šifro in jih pregledala, preko video povezave pa so sodelujoči drug za drugim prebirali pesem ali odlomek poslanega literarnega dela, nato pa prisluhnili mentoričini strokovni oceni. Ob koncu je tekla beseda še o literarnem večeru, kjer bi napisano predstavili javnosti, kar bodo prav tako izvedli virtualno in s tem počastili Ta veseli dan kulture. Ker je projekt razdeljen v tri dele, bo proti koncu letošnjega leta, tako kot lani, zagledala luč sveta nova istoimenska knjižna zbirka.

M. H.
 
« Nazaj na seznam