Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nataša Skušek bo razstavila Posteljo

Objavljeno: Sreda, 30.10.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Postelja   2

Fotografija je iz arhiva Nataše Skušek.

V torek, 5. novembra, bo v Galeriji Krško odprtje razstave Postelja. Avtorica razstave je Nataša Skušek, vizualna umetnica srednje generacije, ki je po temeljni izobrazbi kiparka, vendar v svojem umetniškem ustvarjanju prehaja med različnimi mediji in praksami.

Ukvarja se s skulpturo, instalacijo, videom, fotografijo, grafiko, performansom in intervencijami v javnem prostoru. V svojem delu se osredotoča na raziskovanje temeljnih postavk kulturne paradigme zahodnega človeka, zlasti tistih, ki se navezujejo na reprodukcijo – to so razmerje med spoloma, erotika, spolnost, telo, materinstvo, družina, prehranjevanje, pridelava hrane in podobno – in v tem okviru  še posebej na problematiko, povezano z možnostmi samouresničitve ženske skozi družbeno, kulturno in osebno realizacijo.

Na tokratni razstavi z naslovom Postelja, pripravljeni posebej za Galerijo Krško, raziskuje možnosti intimnega razmerja v sodobni odtujeni družbi.

Kustosinja razstave je umetnostna zgodovinarka in filozofinja Mojca Grmek.
 
--------------------------------------
Nataša Skušek / Postelja
torek, 5. 11., ob 19.00 uri
Galerija Krško
Valvasorjevo nabrežje 4, Krško
 
Trajanje razstave: 5. november 2019 – 9. februar 2020
--------------------------------------
 
IZ SPREMNEGA BESEDILA
Mojca Grmek: »Tokratna postavitev, zasnovana posebej za prostor Galerije Krško, ki je nekdanja cerkev, ima naslov Postelja in je sestavljena iz treh delov. Osrednji del instalacije, postavljen na mestu, kjer v cerkvi navadno stoji oltar, predstavlja lesena postelja. Vzmetnica je oblečena v rjuho z ročno izvezenimi kratkimi zgodbami, na njej pa je bela posteljnina, odišavljena z osvežujočo aromo. Instalacijo dopolnjujeta dva ločena dela, postavljena v apsidah, kjer so v cerkvah navadno stali stranski oltarji. Na eni strani je preprosta omarica s skledo vode, vrčem in brisačo, na drugi podstavek s kozarcem, napolnjenim z rdečim vinom.«
 
Vir: Kulturni dom Krško

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

Žganje je imelo boljši okus

19.05.2020 | Oglas

Igrače

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford