Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nedeljske delavnice in obeležitev Svetovnega dneva knjige na gradu Rajhenburg

Objavljeno: Četrtek, 19.04.2018    Rubrika: KULTURA Sporočilo
05_Inicialke_A5
V Kulturnem domu Krško, enota Grad Rajhenburg vabijo na ustvarjalno delavnico Izdelovanje domišljijskih črk (inicialk), ki bo 22. aprila ob 15. uri.

Delavnico bo izvajala akademska slikarka Anja Jerčič Jakob, posvečena pa bo knjigam. Udeleženci se bodo seznanili z umetelnim načinom okraševanja prvih črk v besedilu, kot so to počeli v preteklosti ter se v tej spretnosti tudi sami preskusili.
 
Potepinke iz knjižnice_A5
Tema delavnice je vsebinsko vezana na Svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga obeležujemo 23. aprila. V sodelovanju z Osnovno šolo dr. Mihajla Rostoharja in Valvasorjeve knjižnice Krško se ga bodo v ponedeljek, 23. aprila ob 16.30 spomnili tudi na gradu z odprtjem posebne knjižne police – Potepinke na gradu Rajhenburg.

Mesečne delavnice prirejajo na gradu že več let, namenjene pa so vsem vedoželjnežem, ki se želijo seznaniti z gradom in njegovo zgodovino. Udeleženci se na delavnici seznanijo z izbrano tematiko, nato pa pridobljeno znanje tudi praktično uporabijo. Letošnje delavnice so oblikovane v sklopih Dediščina trapistov – »Kar potrebuješ, naredi sam« in Kaj nam pripovedujejo grajski zidovi. Del delavnic je umetniških, tematsko vezanih na občasne razstave, izvajajo pa jih avtorji sami.
 
Nedeljske mesečne delavnice potekajo vsako drugo ali tretjo nedeljo v mesecu v popoldanskih urah ter na določene dopoldneve v počitniških terminih (zimske počitnice, konec junija, konec avgusta).
 
Vir: Kulturni dom Krško, enota Grad Rajhenburg
« Nazaj na seznam