Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Negujejo tradicijo zapisane in govorjene besede

Objavljeno: Nedelja, 10.03.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Negujejo tradicijo zapisane in govorjene besede

Nastopajoči na literarnem večeru v Knjižnici Sevnica

V literarni skupini Društva upokojencev Sevnica že vrsto let deluje na pobudo Marijane Kralj skupina ljubiteljic in ljubiteljev zvonke slovenske besede in v minulem četrtkovem zgodnjem večeru se je, tradicionalno, v Knjižnici Sevnica odvijal literarni večer pod imenom "Na krilih pomladi".

Negujejo tradicijo zapisane in govorjene besede

Bivša in sedanja predsednica DU Sevnica (od desne proti levi), Ana Jelančič in Marijana Kralj, v družbi literarne snovalke Vide Križnik, tajnice društva Milene Žnidarič in najstarejše članice literarne skupine Anice Perme.

Na prireditvi, ki jo je povezovala Elizabeta Ernestl, so se s svojimi literarnimi deli predstavile članice in član literarne sekcije Večerna zarja DU Sevnica – Vida Križnik, Zdravka Brečko, Anica Perme, Jana Cvirn in Jože Žnidarič.

Nastopajočim se je pridružila še skupina osnovnošolk OŠ Sava Kladnika Sevnica s svojimi avtorskimi pesniškimi in pripovednimi deli pod vodstvom prof. razrednega pouka Petre Jesih. Za glasbeno obogatitev dogodka je poskrbela z zaigranima skladbama na klaviaturo Slavka Grilc.

Za nastop in prijeten literarni večer se je zbranim zahvalila nova predsednica DU Sevnica Ana Jelančič, ki je bila izvoljena letošnjega 1. marca na občnem zboru društva.

S. R.
« Nazaj na seznam
»