Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nikec in čarobna paličica

Objavljeno: Sobota, 07.10.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN1494

O sevniškem čarodeju Niku Fricu je ...

Del minulega četrtkovega dopoldneva je bilo za otroke iz vrtca in šolarje podružnične šole v Loki pri Zidanem Mostu zelo zanimivo, saj sta jih v lično obnovljenjenih kletnih prostorih, kjer od letošnjega septembra deluje enota Knjižnice Sevnica, obiskala sevniški čarodej Niko Fric in pisateljica Darinka Kobal.

DSCN1514

... pisateljica Darinka Kobal napisala posebno pravljico.

»Z Nikom sva se spoznala pred nekaj več kot desetletjem, ko je, takrat še fantič, pozvonil na zvonec pri mojih domačih vratih. Začudeno sem zrla vanj, ko je stal pred menoj in me vprašal, če bi napisala pravljico še zanj …« je pripovedovala pisateljica, ki je zaradi usodnega srečanja z medvedom opustila učiteljski poklic in se prepustila peresu ter besedam, s katerimi razveseljuje otroke.

V lanskem letu je izšla njena knjiga z naslovom Nikec in njegova čarobna paličica, ilustracije zanjo pa je prispeval kar čarodej sam. V knjigi je opisana Nikova življenjska pot, njegova silna želja, da bi nekoč s čarovnijami razveseljeval otroke. »Najtežje je bilo prepričati očeta,« je dejal Niko Fric in se nato posvetil balonom ter čaranju. Otroci so bili navdušeni, kasneje pa je bila njihova radovednost namenjena še lutki Piki Rokavički, ki pomaga pisateljici Darinki Kobal na srečanjih z otroki pripovedovati pravljice.

S. R.
« Nazaj na seznam