Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ninina prva samostojna razstava

Objavljeno: Petek, 28.05.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava Nine Gole (79)

Vsestranski kulturni ustvarjalec Zoran Cvar, mlada avtorica razstave Nina Gole in mentorica Nevenka Flajs.

Nina Gole, ki obiskuje 3. letnik tehniške gimnazije v Novem mestu, ima rada naravo in vse njene barvne odtenke, a najpogostejši barvni odtenek, ki ga je uporabila na razstavljenih slikah, ki so na ogled v galeriji Ana v starem sevniškem mestnem jedru, je vznemirljiva zelena, sledita ji živahna oranžna in zapeljiva modra.

Razstava Nine Gole (82)

Nino so na odprtju razstave razveselili njeni prijatelji.

»Živim v naravnem okolju vasi Križišče pri Krmelju, zato imam rada barve narave,« pojasni likovna ustvarjalka in nato izpostavi še izbrane motive. »Zelo rada rišem drevesa in živali, ki sem jih že srečala v gozdu – tudi medveda sem že videla, vendar bolj od daleč,« se nasmehne in se s pogledom ustavi na dveh slikah, na katerih prevladuje modra barva. »Ta modrina me spominja na likovno kolonijo, ki sem se je udeležila v Funtani v Istri. Morje je bilo zelo blizu in tako lepe barve, da sem morala tudi njemu posvetiti del slik,« pripoveduje in opiše še slikarsko tehniko, za katero jo je navdušila njena sorodnica Nevenka Flajs. »Gre predvsem za fraktalne risbe, ki sem jih ustvarila z uporabo različnih akrilnih barv. Nekaterim slikam sem s posebno tehniko nanašanja dodala še droben pesek, nekatere sem ustvarila iz usedline kave. Rada malo eksperimentiram,« pove in razkrije še del načrtov, ki je po zaključeni srednji šoli ne bodo vodili na likovno akademijo, temveč na študij biologije, kjer bo njen talent za risanje tudi dobrodošel.

Razstava Nine Gole (75)

Oče in hči, Blaž in Ana Rojko iz Trbovelj

Odprtje razstave, ki je potekalo 21. maja, sta z glasbenim nastopom obogatila Blaž in Ana Rojko, oče in hči. Za hčer bi lahko rekli, da stopa po očetovih stopinjah, saj Anin oče kot samostojni kulturni delavec največ svojega ustvarjalnega časa namenja glasbeno-pedagoškemu delu z otroki in mladostniki, sodeloval je tudi pri pripravi didaktičnih gradiv za glasbeno vzgojo, piše skladbe za komorne skupine, ustvarja scensko glasbo za lutkovne predstave in gledališče, je tudi prejemnik več nagrad za zborovske skladbe in še bi lahko naštevali, a zanj je najbolj pomembna glasba in ko zaigra s hčerko Ano njuna glasba seže do srca.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam