Časopis za pokrajino Posavje
11.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nocoj gypsy swing večer na gradu Rajhenburg

Objavljeno: Petek, 26.06.2020    Rubrika: KULTURA
teo-collori-event-coverjpg
Nocoj, 26. 6., bo ob 20.30 uri v atriju gradu Rajhenburg (v veliki dvorani gradu v primeru slabega vremena) koncert zasedbe Teo Collori in Momento Cigano.

Teo Collori in Momento Cigano je skupina, ki igra izvrstno mešanico romske in plesne swing glasbe. Gre za projekt, kjer se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo svežo avtorsko glasbo v stilu, ki nas popelje v obdobje salonov, cigar, charlestona in lakastih čevljev. 

Njihova prva plošča Hot Club Piran je bila izdana pri ameriški založbi Lowtemp, nagradili pa so jo tudi na spletnem portalu MuzikObala, kjer so jo proglasili za album leta 2016. Pesem z naslovom ‘Bled 1960’ iz njihovega drugega albuma Kamerato muzikante je bila izbrana za ‘pesem leta’ v romski oddaji na Prvem programu Radia Slovenija. Molto Aligatore, tretja studijska plošča, pa po vzoru nomenklature klasične glasbe (allegro, adagio, con fuoco, molto appassionato ipd.) opisuje splošno vzdušje, zajeto v ta zvočni zapis.  

Zasedba: Teo Collori - kitara / Marko Črnčec - harmonika / Matej Kužel – clarinet / Metod Banko - kitara / Jošt Lampret - kontrabas   
Cena vstopnice: 15 €
za ARSonica 2020 abonma in izven
Število vstopnic je omejeno, potrebna je predhodna rezervacija.
Prodajno mesto: recepcija gradu Rajhenburg / T: (07) 620 42 16

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam