Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Novo odrsko delo rajhenburškega teatra

Objavljeno: Ponedeljek, 23.10.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
bosa v parku - kd  brestanica (19)

Šestčlanska zasedba brestaniškega teatra je uprizorila novo dramsko delo

Teater Rajhenburški ali gledališka sekcija KD Svoboda Brestanica je v soboto, 21. oktobra, s ponovitvijo v nedeljskem popoldnevu, na domačem odru premierno uprizorila novo gledališko delo, komedijo Neila Simona Bosa v parku. Tokrat je obiskovalce razvedrila šestčlanska igralska zasedba: Kristina Virant Krmelj (v vlogi Corie Bratter) in Matej Krmelj (Paul Bratter) kot mladoporočenca, Marinka Špiler (mati Corie Ehtel Banks), Anton Petrovič (čudaški sosed zakoncev Bratter Victor Velasco), Matej Ulčnik (telefonski mojster) in Uroš Brezovšek (postrešček).

Delo, ki je umeščeno v New York v zgodnja šestdeseta leta, je režirala Margareta Marjetič. Pripoveduje o mladem paru, ki po tednu dni zakonskega stanu spričo selitve v stanovanje v podstrešju petnadstropnega objekta zapade v krizo. Tej botrujeta ne le njuna različna karakterja, temveč tudi številne stopnice, ki vodijo do njunega prvega bivalnega gnezda, polnega pomanjkljivosti, za nameček si skozi okno njune spalnice pot v svoje stanovanje utira čudaški sosed, hvalisavi osvajalec žensk, mlad par pa je deležen tudi obiskov posesivne matere ... Igra je dinamična, v kolikor pa želite izvedeti, kaj ji je skupnega z naslovom Bosa v parku, pa priporočamo, da si jo osebno ogledate, saj bo brestaniška zasedba v prihodnjih mesecih z njo gostovala po različnih krajih.

Kot zanimivost naj povemo, da je bilo odrsko delo Bosa v parku, ki ga je v slovenščino prevedel Dušan Tomše, premierno uprizorjeno na Broadwayu že leta 1963, glavno moško vlogo v njem pa je tedaj odigral Robert Redford, ki je tri leta kasneje režiral tudi istoimenski film.

B. M.
« Nazaj na seznam