Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ob 25-letnici učenci Tonija Sotoška izdali spominsko zgoščenko

Objavljeno: Torek, 29.11.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
T. Sotosek in harmonikarji

Toni Sotošek v družbi svojih prvih učencev harmonike.

Minuli petek so se v gostilni Kregl v Vranju pri Sevnici srečali prvi učenci Tonija Sotoška, ki so leta 1997 pod budnim ušesom svojega mentorja posneli prvo kaseto z naslovom Srečnih 13.

Indira Simunič, Stojan Imperl, Matej Božičnik, Jaka Janc, Robi Furar, Viktor Malec, Janez Lekše, Jernej Kolar, Roman, Strlekar, Jožko Gnidica, Boštjan Povše, Matej Bizjak in Tomaž Primc - 13 talentiranih harmonikarjev (najmlajši je imel 10, najstarejši pa 19 let) – so ob jubileju skladb, ki so jih posneli pred 25 leti na kaseti, tokrat izdali na zgoščenki. V notranjosti zgoščenke je tudi zahvala Toniju Sotošku za vse, kar je naredil za svoje prve učence in učenko ter za vse priredbe in tudi avtorske skladbe, ki jih igrajo še danes.

»Vsi smo takrat tekmovali na raznoraznih tekmovanjih tudi izven naših meja in dosegali odlične rezultate. Postali smo prijatelji in še danes se radi skupaj poveselimo na srečanjih. Po tolikih letih je zanimivo, da smo še vedno vsi v dobri formi kar se tiče igranja na diatonično harmoniko. Eni se ukvarjamo profesionalno z glasbo, drugi samo ljubiteljsko, a ko zaigramo skupaj, je to pravi orkester in balzam za ušesa,« je opisal vzdušje ob srečanjih pobudnik in organizator srečanja Boštjan Povše. »Na našem tokratnem, četrtem srečanju je bilo prisotnih osem nekdanjih učencev Tonija Sotoška, ki nas je prav tako razveselil s svojim obiskom. Veselja in glasbe ni manjkalo. Obudili smo tudi nekatere spomine z naših nastopov in tekmovanj,« je še dodal in zaključil, da se veseli ponovnega snidenja, na katerem bodo obeležili 30-letnico nastanka kasete.

S. R., foto: B. P.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»