Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Ob mednarodnem muzejskem dnevu odpirajo vrata

Objavljeno: Nedelja, 17.05.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
grad brezice (2)

Posavski muzej Brežice

Po petkovem mednarodnem dnevu družin tudi posavski muzeji in galerije v ponedeljek, 18. maja, spet brezplačno odpirajo vrata, tokrat ob mednarodnem muzejskem dnevu, ki letos poteka pod geslom Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost.

V Posavskem muzeju Brežice v ponedeljek, 18. maja, ko muzeji praznujejo Mednarodni muzejski dan, prijazno vabijo k obisku in ogledu stalnih razstav, nove občasne fotografske razstave Branka Brečka PTICE VRBINE ter skupne spletne razstave TRIKRAT TRI ŽENSKE, ki so jo pripravili z Galerijo Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, Kulturnim domom Krško, enoto Mestni muzej Krško. Razstava bo od 18. maja na ogled na spletnih straneh Posavskega muzeja Brežice, Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in Mestnega muzeja Krško. Od 12. do 18. ure je prost vstop v muzej. Publikacije Posavskega muzeja Brežice pa so na voljo po znižani ceni (20 % popust).
10-obletnica-mmk-z-logotipomjpg

Mestni muzej KrškoV muzejskih enotah Kulturnega doma Krško: Grad Rajhenburg, Mestni muzej Krško in Galerija Krško bodo dan muzejev od 12.00 do 18.00 obeležili s prostim vstopom. V vseh enotah bodo na ogled vse stalne in začasne razstave. Zaradi aktualnih razmer pa bodo letošnji Mednarodni muzejski dan slovenski muzeji obeležili tudi virtualno. Kot je bilo že omenjeno, so v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice in Galerijo  Božidar Jakac Kostanjevica na Krki pripravili  skupno spletno razstavo TRIKRAT TRI ŽENSKE. Razstava bo od ponedeljka, 18. maja, na ogled na spletnih straneh Posavskega muzeja Brežice, Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in Mestnega muzeja Krško. Virtualno knjižico plakatov ICOMA Slovenija, ki bo združevala prispele projekte slovenskih muzejev, ki se nanašajo na enakost, raznolikost in inkluzivnost ranljivih skupin, si bo od 18. maja 2020 prav tako moč ogledati na spletnih straneh Mestnega muzeja Krško in Gradu Rajhenburg.

Vir: PMB, KDK
 
« Nazaj na seznam