Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Objavili film, posnet za otvoritev obnovljene bistriške knjižnice

Objavljeno: Četrtek, 19.11.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
bistrica_ob_sotli_odprtje_knjiznice (70)

Obnovljena bistriška knjižnica (foto: R. R.).

Letošnje leto je bilo za krajevno knjižnico v Bistrici ob Sotli res praznično, saj so junija ob občinskem prazniku odprli njene obnovljene prostore. V Tednu splošnih knjižnic so na YouTube kanalu Knjižnice Šmarje pri Jelšah (https://bit.ly/KSPJ-youtube) objavili film, ki so ga posneli za otvoritev novih prostorov knjižnice.

Krajevne knjižnice povezujejo ljudi v manjših krajih in ohranjajo živahnost prostora. A kar je najpomembneje, omogočajo enako dostopnost do knjižnične dejavnosti tudi prebivalcem najmanjših in oddaljenih lokalnih skupnosti. Ob tem pa je nujna tudi razumevanje in podpora občine. Občina Bistrica ob Sotli jo je v letošnjem letu z obnovo novih knjižničnih prostorov res izkazala. Izkazali pa so se tudi krajani s prostovoljno pomočjo in prispevkom.

V Tednu splošnih knjižnic, ki se letos odvija pod sloganom 𝗠𝗢𝗝𝗔 𝗞𝗡𝗝𝗜𝗭̌𝗡𝗜𝗖𝗔 𝗣𝗢𝗩𝗘𝗭𝗨𝗝𝗘, vse knjižnice po Sloveniji državljanom sporočajo, da kljub razmeram še vedno opravljajo povezovalno vlogo v družbi. V petek, 20. 11. 2020, ko je Dan splošnih knjižnic, bodo podeljene nagrade za najboljše projekte slovenskih splošnih knjižnic v letošnjem letu. Med 18 nominiranci je tudi šmarska knjižnica.

P. P./vir: Knjižnica Šmarje pri Jelšah
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

26.11.2020 | Redakcija

Ribe so lovile v vrečo iz jute

20.05.2020 | Sporočilo

Skrb za telo in um v objemu narave

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti